Bård Hoksrud (Frp).

Hoksrud usikker på E39-frist

Bård Hoksrud vil ikke gå god for samferdselsministerens 2014-ambisjoner om å bygge ny E39 Kristiansand-Lindesnes innen 10 år.

Det skriver NRK Sørlandet i en artikkel på sine nettsider.

– Vi har ambisjon om å få gjort mye på E39, men det er de årlige statsbudsjettene som avgjør hvor langt man kommer, i tillegg til arbeidet med det nye veiselskapet vi etablerer, sier statssekretær i Samferdselsdepartementet Bård Hoksrud (Frp) til NRK.

I fjor skal samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ha uttalt overfor NRK at ny E39 fra Kristiansand til Lindesnes burde stå ferdig innen ti år. Hoksrud ville, ifølge statskanalen, ikke gå god for denne tidsrammen da han gjestet Agderkonferansen i Kristiansand torsdag.

– Vi er veldig klar over det trykket som er fra Sørlandet, men må regjeringsbehandles før man kan fortelle hva man gjør. Å gi en dato nå er vanskelig når det er regjeringsbehandlingene som avgjør tempoet, sier Hoksrud.

Hoksrud lover overfor NRK at valg av veiforbindelse mellom øst og vest i Norge ikke vil påvirke E39-utbyggingen.

– Utbyggingen av E134 eller de andre fjellovergangene må vi gjøre i tillegg. Denne regjeringa ønsker å bruke mer penger, fordi vi ønsker å få gjort mer på infrastruktur, sier Hoksrud.