Statkraft fortsatt i vinden på Fosen

Statkraft dropper investeringer i vindkraft til havs, men vil fortsette å videreutvikle vindkraftprosjektet på Fosen.

Det skriver Adresseavisen i sin papirutgave torsdag.

I en børsmelding onsdag varsler Statkraft at de ikke lenger vil investere i nye prosjekter innen havbasert vindkraft, og at enkelte internasjonale vannkraftprosjekter kan bli utsatt.

Bakgrunnen er at regjeringen og støttepartiene i budsjettavtalen bestemte seg for å trekke tilbake

fem milliarder kroner, som selskapet skulle få i form av redusert utbytte.

– Havbasert vindkraft er kapitalkrevende. De reduserte finansielle rammene fra eier medfører at det ikke er mulig for Statkraft å investere i nye prosjekter innen havvind, uttaler konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i børsmeldingen.

I etterkant av budsjettavtalen fryktet flere at vindkraftplanene på Fosen, der Statkraft er den største partneren, ville ryke, skriver Adresseavisen.

Pressetalsmann Knut Fjerdingstad i Statkraft sier til Adresseavisen at planene om å bygge ut 1.000 megawatt vindkraft på Fosen ikke omfattes av selskapets beslutning, og at de fortsettter å videreutvikle dette prosjektet.

– En mulig investeringsbeslutning i dette prosjektet kan bli tatt i løpet av første kvartal neste år, dersom prosjektet er lønnsomt og hvis de andre investorene får på plass sin del av finansieringen, sier han til avisen.