Håvard Haukeland (til venstre) og Carl Christensen i Spacemaker. Arkivfoto

Spacemaker er nominert til Byggenæringens Innovasjonspris 2019

Spacemaker er én av åtte nominerte til Byggenæringens Innovasjonspris 2019, som deles ut under Bygg Reis Deg i oktober.

Det skriver Bygg Reis Deg i en pressemelding denne uken.

Spacemaker har utviklet en selvbetjent programvare som ved hjelp av kunstig intelligens utreder alternative løsninger for byggeprosjekter og bidrar som beslutningsstøtte til arkitekter, eiendomsutviklere og myndigheter.

Automatiske analyser av en omfattende mengde faktorer som sol, støy, vind, terreng, omkringliggende bebyggelse og utsikt, gjør at Spacemaker kan tilby en helhetlig oversikt over ulike løsningers utfordringer og kvaliteter.

Kunstig intelligens brukes til å teste store deler av det enorme mulighetsrommet som finnes i forbindelse med tomtekjøpsvurderinger og i tidligfase utvikling.

– Et utviklingsprosjekt er ekstremt komplekst med tanke på alle kvaliteter en ønsker å oppnå: Gode solforhold på balkonger og uterom, godt dagslys i leilighetene, lite støy på soverommet, god utnyttelse av areal, skjerming for naboen og myndighetskontroll med krav til universell utforming. Spacemaker bidrar til at arkitekten kan ha flere tanker i hodet på en gang, sier daglig leder i Spacemaker, Håvard Haukeland, i pressemeldingen.

Vinneren av Byggenæringens Innovasjonspris blir kåret under Byggenæringens Innovasjonskonferanse, fredag 18.oktober under Bygg Reis Deg-messen i Lillestrøm.