Solsteinen fra Sun-Net er produsert i samarbeid med Skarpnes. Foto: Sun-Net

Sun-Net nomineres til Byggenæringens Innovasjonspris 2019

Sun-Net er nominert til Byggenæringens Innovasjonspris 2019 for Solsteinen, som er utviklet i samarbeid med Skarpnes AS.

Det skriver Bygg Reis Deg i en pressemelding denne uken.

Byggenæringens Innovasjonspris deles ut under den store bransjemessen, som arrangeres 16. til 19. oktober.

Solsteinen er laget av samme materiale som vanlig takstein og innehar de samme egenskapene som en ordinær takstein når det gjelder vanntetthet og estetikk, men generer også elektrisitet ved hjelp av et lite solcellelaminat integrert på toppen, heter det i pressemeldingen.

Solstein-systemet kan installeres uten å foreta endringer i selve konstruksjonen, og installasjon og montering kan foretas av snekker. Ved brann utgjør ikke Solsteinen noe fare med tanke på den lave spenningen, skriver Bygg Reis Deg.

– Solsteinen er en spennende kandidat til Byggenæringens Innovasjonspris som vil kunne gjøre solcellepaneler enklere tilgjengelig både for små og store prosjekter, for nybygg og i rehabiliteringsprosjekter. Dette er et vesentlig skritt mot målet til EU om null-energi bygninger, oppsummerer Kristin Malonæs, direktør for Customer Operations i Innovasjon Norge og leder for juryen til Byggenæringens Innovasjonspris.