Foto: SwecoFoto: SwecoGunnar Oveland, direktør for forretningsutvikling i Aspelin Ramm (fra venstre), Ole Jacob Flæten, ordfører i Skedsmo, Birgitte Rodum og Silje Flage Dragsund, Swecos fagansvarlige for studentprosjektet. Foto: Sweco

Sommerjobbstudenter skal utvikle Kjeller

Tolv studenter, sammen med Sweco og Aspelin Ramm Eiendom skal utvikle en konseptstudie for Kjeller utenfor Lillestrøm.

Det skriver Sweco i en pressemelding denne uken.

Tolv studenter fra hele landet og med bakgrunn fra ulike studieretninger innen by- og stedsflystasjonutviklingsfag har fått sommerjobben med å utvikle en konseptstudie for «Kjeller 2023», sammen med Sweco og Aspelin Ramm Eiendom.

Bakgrunnen for prosjektet er den forventede befolkningsveksten i Lillestrøm-området,

kombinert med Stortingets vedtak høsten 2016 om at Forsvaret skal flytte fra Kjeller flystasjon innen 2023. Hele området står nå foran en viktig utviklingsprosess.

Aspelin Ramm Eiendom eier 92 mål av Kjeller flystasjon, mens Forsvarsbygg eier de øvrige 1.000 målene som flystasjonen består av.

Høye forventninger

Isak Oksvold, direktør for miljø og samfunnsansvar i Aspelin Ramm Eiendom, sier han er spent på hva studentene får til når de nå skal jobbe med et Kjeller-utviklingen.

– Vi håper og forventer at de tenker nytt. Den muligheten de nå har fått, er det ikke mange som har. Dersom konseptstudien blir bra, kan vi i Aspelin Ramm ta ideen videre. Målet er at Kjeller blir et utstillingsvindu for byutvikling, der man skal bygge på stedets historiske betydning, sier han i pressemeldingen.

Oksvold mener sommerprosjektet har stor betydning også når det gjelder å fornye og videreutvikle eiendomsbransjen.

– Vi trenger å styrke rekrutteringen til bygg- og eiendomsbransjen. Å kunne tilby studenter innenfor ulike studieretninger et så relevant prosjekt som «Kjeller 2023», tror og håper jeg vil bidra til at flere unge får øynene opp for hvor mye spennende bransjen vår driver med. Vi snakker faktisk om å få lov til å skape fremtidens byer, fortsetter han.

– Heldige

Mandag 19. juni møtte studentene representanter fra den politiske ledelsen i Skedsmo kommune, og fikk høre om deres forventninger. Ordfører Ole Jacob Flæten (Ap) var svært positiv til prosjektet, heter det i pressemeldingen.

– Vi er heldige som får innspill fra dere, sa Flæten til studentene.
Guro Ranum er en av Swecos sommerstudenter, og har fått prosjektlederansvaret for «Kjeller 2023». Mandag var studentene på befaring på det aktuelle området.

– Det var interessant å se området med egne øyne, det gir en bedre forståelse av størrelsesforhold, og vi fikk føle på atmosfæren. Det var veldig nyttig, sier Ranum i pressemeldingen.