<p>Nå legges siste hånd på verket i Norsk Vegmuseum før den nye basisutstillingen "Tida og vegen" åpner 4. juni (foto: Jørn Hindklev).<br></p><p></p>Museumsdirektør Geir Atle Stormbringer ser fram til å vise den nye og innovative utstillingen til publikum.Se han snakker! Mannen i bilen, altså. Det blir omfattende bruk av prosjektorteknologi i den nye basisutstillingen.En Brøyt gravemaskin på 12 tonn er med i den nye utstillingen.Totalt brukes det 41 prosjektorer og 28 skjermer i den nye utstillingen

Solvik-Olsen åpner ny utstilling ved Norsk Vegmuseum

I anledning Statens vegvesens 150 års jubileum åpner samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen Norsk vegmuseums nye historiske utstilling, «Tida og vegen», 4. juni. En utstillingsprosess over to og et halvt år, og en investering på totalt 20 millioner, har resultert i en ny og innovativ utstilling om norsk veghistorie.

Norsk vegmuseum åpnet i 1992 med en historisk utstilling produsert av utstillingsarkitekt Piotr Zamecznik. Etter 20 år i tjeneste er gamle tablåer erstattet med en ny, interaktiv basisutstilling med hele 41 prosjektorer og 28 skjermer.

─ Nye former for formidlingsteknikk og dramaturgiske grep gjør den historiske konteksten tilgjengelig og interessant også for morgendagens publikum, sier museumsdirektør Geir Atle Stormbringer.

I disse dager legges siste hånd på verket og det arbeides på høygir ved Norsk Vegmuseum for å få utstillingen ferdig til offisiell åpning.  I den nye basisutstillingen får du bli med på ei reise gjennom veghistorien i et utstillingsareal på over 1.000 kvm.

Det er likevel lagt stor vekt på å vise fram genuine museumsgjenstander. Du kan se nærmere 100 gjenstander i utstillingen, alt fra små glassperler fra vikingtid til en massiv Brøyt gravemaskin på 12 tonn.

─ Det er viktig for oss at utstillingen framstår som en ekte museumsutstilling og ikke et vitensenter. Vi tilbyr både interaktivitet og teknologi, men de opprinnelige gjenstandene er fortsatt viktige for ethvert museum, sier Stormbringer.

Utstillingen er resultatet av et samarbeid mellom museets fagmiljø og de danske utstillingsarkitektene i Kvorning design & kommunikation. Kvorning har lang erfaring fra denne typen utstillingsproduksjon, og har gjennomført lignende oppdrag i mer enn 40 land.

─ «Tida og vegen» er blitt en unik fortelling, iscenesatt og designet for å skape et tidløst og fleksibelt rom for innlevelse og opplevelse. Arkitektoniske løsninger og fleksibel formidling gir publikum spillerom til å velge hvor langt de ønsker å gå i dybden. Både dypdykk og en rask gjennomgang vil være mulig gjennom de teknikker vi tar i bruk i utstillingen. sier Stormbringer.