Carl Christian Strømberg lover «solstrøm» til NCC på Bygg Reis Deg. Foto Terje Antonsen

Solcellestrøm til messestand på Bygg Reis Deg

Han satser på pent vær i oktober. Solcellespesialisten Carl Christian Strømberg fra Fredrikstad har nemlig lovet entreprenørkonsernet NCC som er utstiller på Bygg Reis Deg 14. – 17. oktober, strøm fra sitt solcelleanlegg.

- Vi monterer 18 solcellepanel på fortauet utenfor Norges Varemesse med kapasitet på 4,7 kilowatt og dette skal dekke med god margin NCC sitt behov for strøm og lys på utstillingen, lover Strømberg. Sivilingeniøren fra Fredrikstad satser med stor optimisme på å forsyne både næringsbygg og boliger med solcellestrøm.

- Mange tror solcelle ikke er egnet i Norge, men det er feil. Vi har minst like gode forutsetninger som andre land i Europa for å bruke solceller som del i energiforsyning av bygg og boliger. Norge egner seg godt til solcelleanlegg. Faktisk så virker solceller bedre jo kjøligere klima det er, sier Strømberg som legger til at i sommervarmen fungerer solceller som en perfekt partner til ethvert kjøleanlegg. For jo mer sola skinner og jo mer kjøling som kreves i bygget, jo mer strøm lager solcellene .

- Stadig flere profesjonelle bestillere ser potensialet som ligger i å kombinere tradisjonell elektrisitet med solceller. Det er flott at vi har forbildeprosjekter som powerhouse, men jeg er ikke i tvil om at vi de neste årene vil se en ny trend i Norge hvor solceller og andre alternative energikilder blir vanlig i alle typer bygg sier Carl Christian Strømberg.

NCC Constructions kommunikasjonssjef Terje Stachnik Hansen takket raskt ja til forespørselen om å være med på eksperimentet på Bygg Reis Deg. – I NCC har vi tatt mål av oss å tilby de beste bærekraftige løsningene i vår bransje. Bygg Reis Deg profileres som messen med de beste løsninger for bygg, boliger og anlegg, så dette tiltaket blir vi gjerne med og tester, sier Hansen.