Slik vil elektrofagene tenne gnisten hos skoleungdommen

Rekrutteringsprosjektet Gnizt flørter med ungdom som skal søke seg til videregående utdanning denne våren.

Første mars går søkefristen ut for videregående utdanning i Norge. Behovet for rekruttering til yrkesfagene er stort, og det gjøres en iherdig innsats over flere plattformer for å tenne ungdommen.

Rekrutteringsprosjektet Gnizt er et samarbeid mellom NELFO og flere andre foreninger og organisasjoner. Her prøver man å nå skolesøkerne gjennom blant annet en rekke filmer, for å rekruttere til yrkesfag generelt og elektro spesielt.

– I de fleste filmene forsøker vi å tegne et reelt bilde av hvordan det er å velge elektro, forteller fagsjef for utdanning i NELFO, Svein Harald Larsen.

En Gnizt-video som ble lagt ut søndag skiller seg derimot noe ut, og har allerede blitt likt og delt flittig på Facebook. Larsen er ikke overrasket over interessen rundt filmsnutten, men understreker at hendelsesforløpet med elektrolærlingen og jenta nok ligger langt fra virkeligheten.

– Denne filmen er en litt humoristisk sak, og vi tror nok de fleste gjennomskuer dette oppsettet. Her spiller vi litt på en stereotypi om håndverkerfag, og det har vært mange som har gjennomskuet dette i kommentarfeltene allerede, sier han.

Larsen forteller at dette nok er det mest vågale som kommer fra Gnizt denne våren.

– Vi håper å nå så mye ungdom som mulig søker yrkesfag og elektro før første mars. Det er verd å få frem at faget har mange fordeler, selv om den som trekkes frem i denne videoen absolutt ikke er en av dem.

Videoen er laget av Skyline Studios.