Slik kan NRKs nye hovedkontor bli. Illustrasjon: Rodeo/Nordic / Visulent ABSlik kan NRKs nye hovedkontor bli. Illustrasjon: Rodeo/Nordic / Visulent ABSlik kan NRKs nye hovedkontor bli. Illustrasjon: Rodeo/Nordic / Visulent ABSlik kan NRKs nye hovedkontor bli. Illustrasjon: Rodeo/Nordic / Visulent AB

Slik kan NRKs nye hovedkontor bli

NRK planlegger å flytte inn i nytt hovedkontor på Ensjø i 2029. Nå deler de nye illustrasjoner som viser hvilke kvaliteter det nye hovedkontoret kan tilføre området og byen.

 Forslag til reguleringsplan blir sendt til Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune i august i år, skriver NRK i en pressemelding.

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen er begeistret for mulighetene illustrasjonene synliggjør.

– Jeg syns de er inspirerende og informative. De viser at det på Normannsløkka er mulig å realisere et bygg som oppfyller NRKs visjon om et kreativt mediehus i verdensklasse, og som samtidig bidrar til å gi Ensjø og byen et skikkelig løft, sier hun i meldingen.

Hun understreker at dette er foreløpige illustrasjoner som viser potensialet og et mulighetsspenn, og ikke et ferdig tegnet bygg.

– De er realistiske når det gjelder høyder, volumer og hvordan et bygg på 50.000 kvadratmetr kan tilpasses tomta, omgivelsene og byen rundt. Det nye bygget vil tilrettelegge for NRKs behov og fremtidige medieproduksjon. Det kommer til å bli et veldig godt sted å jobbe, sier NRK-sjefen.