I uke 51 startet det forberedende arbeidet på tomta for nytt fellessykehus for Nordmøre og Romsdal, på Hjelset utenfor Molde. Det er Skanska med sine underleverandører som har avtale på dette, og arbeidet består blant annet av etablering av anleggsveger, parkeringsplasser, infrastruktur, samt klargjøring for kontorrigg og boligrigg. Foto: Svanhild Blakstad

Skanska-nei til tredje Hjelset-runde

Skanska Norge er klare på at de ikke vil være med på en ny konkurranse om Sykehuset Nordmøre og Romsdal.

Torsdag vedtok styret i Helse Møre og Romsdal å avlyse kontrakten med Skanska Norge, og nå har entreprenøren bestemt seg for å lukke døren for prosjektet for godt.

- Er det aktuelt for dere å være med videre i Molde?

- Nei, svarer kommunikasjonsdirektør Audun Lågøyr i Skanska Norge.

- Vi tar vedtaket til etterretning. Men synes dette er en trist dag for de som skulle jobbet ved sykehuset og for innbyggerne i fylket, legger han til.

På styremøtet sa leder av prosjektstyret for det nye sykehuset at Skanska ville ha en fordel av kjennskapen deres til prosjektet, men den ser det altså ikke ut som om de vil benytte.

Skanska har vært med ved begge de tidligere utlysningene. Første gang ble konkurransen avlyst på grunn av at tilbudene lå over kostnadsrammen for prosjektet, mens andre gang vant de i konkurranse med Veidekke og HENT. I tillegg trakk Betonmast seg fra den konkurransen.

- Samtidig har merket oss at styreleder i helseforetaket nå sier at de ikke vet hva dette vil komme til å koste. Det er vanskelig å se hvordan dette harmonerer administrerende direktør sin uttalelse om å forvalte skattebetalernes penger på forsvarlig vis, mener Lågøyr.

Skanska er nå inne på sykehuset med en kontrakt på forberedende arbeider. Dette er en egen kontrakt som fullføres som avtalt.