Prosjektleder Aleksander Halvorsen (fra venstre), anleggsleder Ola Holmestad, tilbudsleder Trond Austad og administrerende direktør Tore Sandnes i Skanska Husfabrikken, med kommunedirektør Nils Kvilvang, seniorrådgiver innenn VA Ruth Marie Nymark og sektorleder for bygg Vidar Austeng Jørgensen  i Stor-Elvdal kommune. Foto: Skanska
Prosjektleder Aleksander Halvorsen (fra venstre), anleggsleder Ola Holmestad, tilbudsleder Trond Austad og administrerende direktør Tore Sandnes i Skanska Husfabrikken, med kommunedirektør Nils Kvilvang, seniorrådgiver innenn VA Ruth Marie Nymark og sektorleder for bygg Vidar Austeng Jørgensen i Stor-Elvdal kommune. Foto: Skanska

Skanska Husfabrikken signerte kontrakt for omsorgsboliger og helsehus i Innlandet

Skanska Husfabrikken har signert konkrakt med Stor-Elvdal kommune i Innlandet om bygging av 18 nye omsorgsboliger, nytt helsehus, samt oppgradering av deler av dagens sykehjem ved Moratunet på Koppang.

Det skriver Skanska i en pressemelding torsdag.

Kontrakten har en samlet verdi på 152 millioner kroner, og gjennomføres som totalentreprise, skriver Skanska.

De 18 nye omsorgsboligene og administrasjonsdelen bygges med elementer produsert hos Skanska Husfabrikken på Steinkjer. Helsehuset bygges som en kombinasjon av et nybygg over to etasjer, samt ombygging inne i deler av eksisterende bygg. Nybyggene er på totalt 2.900 kvadratmeter, heter det i pressemeldingen.

I det eksisterende sykehjemmet skal det skal blant annet installeres moderne velferdsteknologi, sprinkelsystem, brannalarm, samt utskifting av ventilasjonsaggregater.

– Vi er veldig fornøyde med at Stor-Elvdal kommune har gitt oss tillit til å gjennomføre dette prosjektet, som er et viktig løft i eldreomsorgen i kommunen. Det er en ekstra utfordring at det skal være drift ved sykehjemmet i byggeperioden. Det krever god planlegging og et godt samarbeid med kommunen. Vi har gjennomført en rekke lignende prosjekter over hele landet og vi ser frem til å realisere dette prosjektet i tett samarbeid med Stor-Elvdal Kommune sier Tore Sandnes, administrerende direktør i Skanska Husfabrikken.

Prosjekteringen er i gang, og det er oppstart på byggeplass i løpet av høsten. Prosjektet skal ferdigstilles i andre kvartal i 2025, skriver Skanska.