Leder for prosjektstyret for SNR, Johan Arnt Vatnan. Foto: John Inge Vikan

Skanska bygger fellessykehuset på Nordmøre - forventet kontraktsum på 2,1 milliarder

Skanska er valgt som entreprenør for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR).

Det skriver Tidens Krav i en artikkel på sine nettsider onsdag.

Fem entreprenører meldte i sommer sin interesse om å bygge SNR. Fire av dem ble kvalifisert til å levere tilbud: Betonmast, Skanska Norge, Veidekke Entreprenør og HENT. HENT, Skanska  og Veidekke endte opp med å levere tilbud.

Prosjektet skal gjennomføres som totalentreprise med samhandling, og forventet kontraktsum er, ifølge en pressemelding fra Helse Møre og Romsdal, på rudt 2,1 milliarder kroner. Styringsmålet for hele prosjektet er på omtrent 4,5 milliarder kroner.

– For å få dette til er det nødvendig å redusere både netto og bruttoareal i sykehuset. Både fotavtrykket og bygningskroppen blir trolig noe endret, men innhold, funksjoner og kapasitet forutsettes å bli som vedtatt av styret, sa leder for prosjektstyret for SNR, Johan Arnt Vatnan, på onsdagens styremøte i Helse Møre og Romsdal i Molde.

– Strategisk viktig

Entreprenør er vurdert på pris, som har utgjort 40 prosent av vurderingen, gjennomføringsplan, som har utgjort 25 prosent, og kompetanse og erfaring, som har utgjort 35 prosent. Ifølge Vatnan scoret Skanska best på to av tre kriterier.

– Vi er svært fornøyde med å ha blitt vist tilliten til å være med å realisere dette prosjektet, som når det står ferdig vil ha stor betydning for alle som bor i regionen. SNR er godt forenelig med vår visjon om å bygge for et bedre samfunn, og et strategisk viktig prosjekt for sykehusbyggeren Skanska. Vi er godt forberedt på å sette i gang, og ser frem til å utnytte og utvikle kompetansen vi har opparbeidet oss på helse- og sykehusbygg sammen med samhandlingspartnere i fasen vi skal inn i nå, sier konserndirektør for forretningsområde bygg i Skanska Norge, Tor Arne Midtskogen, i en epost til Byggeindustrien.

Milepel

Målet er å skrive kontrakt i uke 41/42 og sette spaden i jorda i løpet av ett år, og Vatnan sa, ifølge Tidens Krav, at han regnet med at de første pasientene ville komme i løpet av høsten 2023, med full drift i første halvår 2024.

– Dette er en særs viktig milepæl og ein gledelig dag for Helse Møre og Romsdal. Med innstilling av entreprenør, er vi et stort steg videre i arbeidet med å sikre pasienter i Nordmøre og Romsdal et framtidsrettet og godt pasienttilbud, uttaler konstituert administrerende direktør Nils Kvernmo i Helse Møre og Romsdal.