Illustrasjon: Nordic - Office of Architecture

BetonmastHæhre og Skanska kniver om akuttsykehus i Molde

BetonmastHæhre AS og Skanska AS leverte begge tilbud innen fristen for å konkurrere om nytt akuttsykehus på Hjelset i Molde fredag denne uken.

Det skriver Helse Møre og Romsdal i en pressemelding.

– Vi er spesielt glade for å ha mottatt tilbud fra to solide nasjonale entreprenører som er innstilt på å vinne kontrakten. Utviklingen og byggingen av akuttsykehuset har stor betydning for innbyggerne i Nordmøre og Romsdal, og vi ønsker å få med oss den beste entreprenøren på oppdraget, sier prosjektdirektør Helle Jensen i meldingen.

I utgangspuntet var både BetonmastHæhre, Skanska og HENT prekvalifisert for jobben, men HENT valgte å trekke seg fra konkurransen tidligere i år.

Ansatte i SNR-prosjektet skal nå gå gjennom og vurdere tilbudene. De vurderes ut ifra tildelingskriteriene pris, oppgaveforståelse og kompetanse hos entreprenørene.
– Går alt etter planen, så vil vi innstille en vinner 29.juni. Vi vil deretter inngå kontrakt og starte samhandlingsfasen og planleggingen fram mot byggestart i november 2018, sier Jensen.

Til å lede arbeidet med bygging av akuttsykehuset, søker Sykehusbygg etter en utbyggingssjef som vil få ansvar for å følge opp totalentreprenøren med tanke på framdrift, økonomi, kvalitet og HMS, heter det videre i pressemeldingen.

– Dette er ei viktig og spesielt spannende og interessant stilling. Vi søker en erfaren sivilingeniør eller ingeniør med erfaring fra gjennomføring av kompliserte byggeprosjekt, sier Jensen.

Det nye Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR) skal stå klart i 2022.