Rena leir. Illustrasjonsfoto: Forsvarsbygg
Rena leir. Illustrasjonsfoto: Forsvarsbygg

Skal bygge nytt kontorbygg i Rena leir - nå har Forsvarsbygg inngått kontrakt med entreprenør

Forsvarsbygg skal bygge kontorbygg for Forsvaret i Rena leir i Åmot kommune. Nylig inngikk de en kontrakt på nesten 100 millioner med entreprenøren Martin M. Bakken AS.

Administrerende direktør Øystein Nordal i Martin M. Bakken. Arkivfoto: Bakke Gruppen

Administrerende direktør Øystein Nordal i Martin M. Bakken. Arkivfoto: Bakke Gruppen

Administrerende direktør i Martin M. Bakken, Øystein Nordal, er fornøyd etter å ha inngått kontrakten med Forsvarsbygg.

– Martin M. Bakken har hatt mange prosjekter i Rena leir tidligere. Vi er godt fornøyd med å bli tildelt et nytt prosjekt i leiren. Vi ser fram til et fortsatt godt samarbeid med Forsvarsbygg, som er en solid og ryddig byggherre, sier Øystein Nordal i en pressemelding.

Prosjektleder Atle Maurud i Forsvarsbygg kommenterer entreprenørvalget slik:

– Martin M Bakken AS kjenner vi som en god og solid lokal entreprenør som vi har samarbeidet med flere ganger tidligere. Vi er sikre på at de vil levere et godt bygg også denne gangen, sier Maurud.

Han peker på at Forsvaret er viktigere enn på lang tid og at det nye bygget skal både være funksjonelt og trivsel til soldatene.

– Bygget vil være en ytterligere utvikling og vekst av Hærens hovedbase i sør- Norge. Vi er for øvrig også allerede i gang med å bygge et nytt hybelbygg (kvarter) i leiren, samt at det legges til rette for flere fremtidige bygg. Samlet sett vil dette være et godt bidrag til å øke kapasiteten i Rena garnison, sier Maurud.

Prosjektleder Atle Maurud I Huseby Leir under et annet prosjekt. Foto: Forsvarsbygg
Prosjektleder Atle Maurud I Huseby Leir under et annet prosjekt. Foto: Forsvarsbygg

Hybelbygget, som allerede er under oppføring, og kontorbygget som nå er kontrahert, skal erstatte midlertidige bygg i leiren som fjernes når de nye byggene er ferdigstilt. Kontrakten mellom Forsvarsbygg og Martin M Bakken har en verdi på cirka 93 millioner kroner.

Bygget vil ifølge pressemeldingen ha a egen kjeller og tre øvrige etasjer. Det vil inneholde cellekontorer og teamkontorer, i tråd med Forsvarets behov og ønsker. Bygget vil også inneholde et eget møteromssenter og sosiale soner og administrative fasiliteter i hver etasje

– Hæren er svært glad for at det nå blir bygget nye kontorer og møtefasiliteter på Rena. Behovet er stort, og det nye bygget vil dekke umiddelbare praktiske og operative behov. Vi ser frem til at bygget er ferdig og kan tas i bruk, uttaler kommunikasjonssjef i Hæren, oberstløytnant Lars Strøm i pressemeldingen.

Bygget skal ifølge Forsvarsbygg være fleksibelt og skal med mindre ombygging kunne tilpasses dersom Forsvarets bruk og behov skulle endre seg over tid.

Forsvarsbygg som byggherre skal både oppføre og drifte de nye byggene.​ Spaden settes etter planen i jorda sent nå i høst, og skal etter planen stå ferdig våren 202