Illustrasjon: LINK ArkitekturIllustrasjon: LINK ArkitekturIllustrasjon: LINK ArkitekturIllustrasjon: LINK ArkitekturIllustrasjon: LINK ArkitekturIllustrasjon: LINK ArkitekturIllustrasjon: LINK Arkitektur

Se forslagene til bygningsfri Sukkerbiten

Sukkerbitens venner og LINK Arkitektur lanserer sitt forslag til et grønt og bygningsfritt friområde på Sukkerbiten i Bjørvika i Oslo.

Det skriver Aftenposten i en artikkel på sine nettsider.

Hav Eiendom har allerede lyst ut konkurranse om et planlagt fotografibygg på Sukkerbiten, området utenfor operaen i Bjørvika. Foreningen Sukkerbitens venner ønsker seg et område uten bygninger her, og kan nå legge frem sitt forslag. Forslaget er utformet av landskapsarkitekter hos LINK Arkitektur.

Forslaget omfatter ingen bygninger, men heller grøntområder med lekeplasser, en torgplass og en konsertscene. Videre ønsker Sukkerbitens venner, i samarbeid med marinbiologer og havforskere, å rekonstruere et fjærelandskap på Sukkerbiten. De foreslår også en liten flåte av flytende badstuer, et flytende oppvarmet helårsbasseng og en flytende badeøy der man også̊ kan leie robåter.

Det er Hav Eiendom, et datterselskap av det kommunale foretaket Oslo Havn, som eier Sukkerbiten. Tilsammen utgjør Sukkerbiten og Bjørvikautstikkeren rundt 20 mål. Det planlagte fotografihuset vil bli på rundt 2.500 kvadratmeter i grunnflate. I Oslo bystyres reguleringsplan fra 2003 og 2014 legges det opp til et bygg på Sukkerbiten som skal brukes til kultur, bevertning eller service.