Lian Vinduer varsler permitteringer. Foto: Google Street View
Lian Vinduer varsler permitteringer. Foto: Google Street View

Samtlige Lian-ansatte får permitteringsvarsel – utelukker ikke oppsigelser

Lian Vinduer AS merker redusert byggeaktivitet. Samtlige 120 ansatte har fått permitteringsvarsel.

Det skriver Avisa Sør-Trøndelag i en artikkel denne uken.

Tirsdag fikk samtlige 120 ansatte ved Lian Vinduer i Heim i Trøndelag permitteringsvarsel. Ledelsen antyder, ifølge Avisa Sør-Trøndelag, at halvparten av de omtrent 100 ansatte i produksjonen blir permittert med virkning fra 1. mars.

– Vi er nå i dialog med tillitsvalgte når det gjelder omfanget av permitteringene. Per i dag tyder alt på at vi må permittere en stor del av arbeidsstokken for en periode. Vi må også ta høyde for at noen kan bli oppsagt. Dersom vi i verste fall må si opp ansatte, snakker vi om et betydelig mindre antall enn det antallet som nå går ut i permittering, sier fabrikk- og plassjef Jorulv Mosand til Avisa Sør-Trøndelag.

Ansatte ble informert i et allmøte tirsdag, samme dag som de også mottok varsel om permittering.

Det var i januar bedriften merket at markedet begynte å svikte.

– Vi hadde et travelt år i 2022, og også god aktivitet helt i starten på 2023, men så merket vi salgssvikt som følge av mindre byggeaktivitet. Utbyggere både i privat og offentlig regi tenker seg mer om enn før. I tillegg har vi en usikker økonomi, og vi opplever prisoppgang, sier produksjonsdirektør Kjetil Gjærdalen i Dovista Norge AS, Lians morselskap, til Avisa Sør-Trøndelag.