Her skal det nye bygget ligge, rett ved vannet sentralt i Bjørvika, markert i grått. Illustrasjon: OSU/Vianova
Her skal det nye bygget ligge, rett ved vannet sentralt i Bjørvika, markert i grått. Illustrasjon: OSU/Vianova

Reiulf Ramstad vant Bjørvika-oppdrag

Utbygger OSU valgte Reiulf Ramstad Arkitekter til et av sine siste boligprosjekter i Bjørvika.

Det skriver Arkitektkontoret i en pressemelding fredag.

Både internasjonale og norske arkitektkontorer har kjempet om å få tegne et av de siste boligbyggene i Bjørvika. Nå har stjernearkitekt Reiulf Ramstad vunnet oppdraget.

Det nye boligprosjektet i Bjørvika, med rundt 140 leiligheter, kommer mellom grøntarealet Kongsbakkealmenningen og boligene i Vannkunsten Syd, og med fjorden rett foran seg. Bygget står trolig ferdig i 2027, og er et av eiendomsselskapets OSUs siste boligprosjekter i nabolaget, heter det i pressemeldingen.

– Vi har fått mange henvendelser fra både internasjonale og norske arkitektkontorer om å få jobbe med dette prosjektet. Vi har vurdert mange av dem, men vi ønsket Reiulf Ramstad og hans team. Derfor er vi veldig fornøyde med at han han takket ja til oppdraget. Vi har stor respekt for det arbeidet de gjør og ser frem til samarbeidet, sier prosjektsjef Karl Jon Sørli i OSU.

Reiulf Ramstad i Reiulf Ramstad Arkitekter (til høyre og Karl Jon Sørli i OSU. Foto: Torkel Vik
Reiulf Ramstad i Reiulf Ramstad Arkitekter (til høyre og Karl Jon Sørli i OSU. Foto: Torkel Vik

– Dette er en av Oslos flotteste tomter, og vi gleder oss til å jobbe med prosjektet. Det er et stort faglig ansvar, å jobbe med et bygg som blir så synlig i byen og som kommer til å prege inntrykket folk har av Bjørvika, kommenterer arkitekt og professor Reiulf Ramstad, som leder Reiulf Ramstad Arkitekter.

– Et slikt prosjekt er både inspirerende og utfordrende, og vi har allerede hatt flere veldig gode og interessante samtaler med utbyggeren OSU. De er ambisiøse og er opptatt av kvalitet, samtidig som de tar jobben med å skape en levende og attraktiv bydel på alvor, legger Ramstad til i pressemeldingen.