Grønlikaia i Oslo. Illustrasjon: Rodeo arkitekterGrønlikilen i Grønlikaia. Illustrasjon: Rodeo arkitekterMunkehageni Grønlikaia. Illustrasjon: Rodeo arkitekterGrønlikaia i Oslo. Illustrasjon: Rodeo arkitekter

118 team kjemper om å utforme Grønlikaia

Hav Eiendom starter nå arbeidet med å gjennomgå 118 forskjellige søknader om å utforme Grønlikaia mellom Ekebergskrenten og fjorden i Oslo.

Det skriver Hav Eiendom i en pressemelding fredag.

– At 118 team vil konkurrere om å delta i parallelloppdraget for Grønlikaia er en overveldende respons. Det er veldig gøy å se at bransjen, i likhet med oss, oppfatter Grønlikaia som et unikt og viktig byutviklingsprosjekt, sier Kjell Kalland, administrerende direktør i Hav Eiendom, i meldingen.

11. februar annonserte Hav Eiendom og Oslo Havn en prekvalifisering for å delta i utviklingen av hele Grønlikaia.

118 forskjellige team har meldt sin interesse for oppdraget.

– Vi har fått en veldig interessant søknadsmasse, med både større, veletablerte kontorer og flere spennende, mindre etablerte aktører, sier Kalland.

Administrerende direktør Kjell Døvle Kalland i Hav Eiendom. Foto: Jacqueline Dubois / Hav Eiendom
Administrerende direktør Kjell Døvle Kalland i Hav Eiendom. Foto: Jacqueline Dubois / Hav Eiendom

Nå starter arbeidet med å evaluere søknadene og velge ut de beste teamene som inviteres til å delta i parallelloppdraget. Selve parallelloppdraget skal etter planen starte sent i april, og vil vare til midten av september, heter det i pressemeldingen.

I utlysningen av oppdragets prekvalifisering, la Hav Eiendom vekt på at alle tilbydere måtte ha kompetanse innen både sosial og økologisk bærekraft.

Hav Eiendom vil velge ut ti til 15 team fordelt på fem delområder på Grønlikaia. Byggherren håper å offentliggjøre hvem som blir med videre i prosjektet i løpet av noen uker.

– Her er det knallhard konkurranse om å få være med videre til selve parallelloppdraget. Vi kan allerede nå fastslå at søknadene holder høy kvalitet. Vi har pådratt oss et luksusproblem når vi nå skal velge blant landets fremste og dyktige team, sier Kalland i pressemeldingen.

Grønlikaia skal bygges ut med 208.000 kvadratmeter, og planlegges med 1.500 boliger og 3- til 4.000 arbeidsplasser. Byggestart er satt til 2024 eller 2025.