Under kranselaget serverte Åpent bakeri for første gang den såkalte Clemensbollen. Foto: Katrine LunkeFoto: Katrine LunkeFoto: Katrine LunkeFoto: Katrine Lunke

Kranselag for det største Bjørvika-prosjektet

Torsdag ble det arrangert kranselag for Clemenskvartalet i Bjørvika.

Prosjektet er Oslo S Utviklings (OSU) største boligprosjekt, og hittil har 850 personer vært involvert. – Alle leverer en imponerende innsats, sier Lars Holm, administrerende direktør i OSU i en pressemelding.

Clemenskvartalet utvikles i samarbeid med HAV Eiendom, og 15 forskjellige fasader skal på plass, i seks forskjellige farger og materialer.

– Dette er et svært omfattende og komplisert prosjekt, og her er det ikke valgt noen enkle løsninger. Men det gjør at det kommer til å bli et helt unikt. Derfor var det fint at vi på dette kranselaget fikk takke alle som bidrar, sier Holm.

– Nå arrangerer vi kranselag for å markere at det første taket er tett. Totalt er det til sammen ti tak i forskjellige nivåer, så hvis vi skulle ventet til det siste taket er tett, måtte vi ventet med markeringen nesten helt til de første begynte å flytte inn, legger OSU-sjefen til.

Prosjektet har 269 leiligheter, ti oppganger og cirka 1500 innvendig dører. Det kommer til å gå med 1254 tonn armering, 8000 kubikkmeter betong og 373 tonn stål. Flere hundre selskaper er involvert. Nå er 40 prosent av bygget ferdig. Om under et år er det klart for innflytting.

Kranselaget ble avholdt i lokalet der Åpent Bakeri og Lofthus Samvirkelag skal åpne restaurant i 2023. Clemenskvartalet er tegnet av Mad arkitekter og prosjektet ledes av Vedal Prosjekt.