Are Strøm blir ny administrerende direktør i GK Norge. Foto: GK

Regiondirektør i NCC blir ny GK Norge-sjef

Are Strøm blir ny administrerende direktør i GK Norge, med totalansvaret for virksomheten i selskapene GK Inneklima, GK Elektro, GK Rør og GK Sikkerhet.

Det skriver GK i en pressemelding mandag.

Strøm er utdannet sivilingeniør fra NTNU (1997), og har i tillegg en Executive MBA fra Instituto de Empresa i Madrid (2003). Han tiltrer stillingen 15. august i år, heter det i meldingen.

47-åringen går til GK fra stillingen som leder for NCCs byggvirksomhet i Norge. Han har lang og variert erfaring fra lederstillinger, rådgivning og styrearbeid, blant annet som administrerende direktør i Holte Group, konsernsjef i Norstat og seks år internasjonalt med ledelse av prosjekter og operasjon for Schlumberger i Vest Afrika og Holte Group i Spania, skriver GK i pressemeldingen.

– Jeg er meget fornøyd med å få Are Strøm inn som leder for vår samlede virksomhet i Norge. Are er en strategisk og resultatorientert leder med inngående kjennskap til den norske byggenæringen. Hans erfaring og bakgrunn vil bidra til å forsterke vår posisjon som en ledende teknisk entreprenør og driftspartner, sier konsernsjef Kim Robert Lisø i GK Gruppen.

GK Norge har nærmere 2.200 medarbeidere og en årsomsetning over fem milliarder kroner. GK har 50 kontorer i hele Norge som leverer smarte og bærekraftige løsninger innen ventilasjon, kulde, byggautomasjon, elektro, rør og sikkerhet, heter det i pressemeldingen.

– GK er et spennende, norsk selskap med en stolt historie. Jeg gleder meg til å bidra til å gjøre GK til Norges og Nordens ledende på tekniske installasjoner i bygg. GK besitter mye kompetanse, og det blir spennende å jobbe med så mange dyktige ledere og medarbeidere, sier Are Strøm.

Strøm vil inngå i GK Gruppens konsernledelse og rapportere til konsernsjef, skriver GK i pressemeldingen.