Ramirent forsøkt svindlet for maskiner til 1,6 millioner

Under falsk identitet forsøkte svindlere å lure til seg to store gravemaskiner til en verdi av 1,6 millioner kroner fra Ramirent i Oslo. Heldigvis ble svindelen avslørt før leveringen skulle skje.

Det videreformidler VG.no fra Dagens Næringsliv mandag morgen.

Mens finansmannen Knut Meiner var på ferie i Spania, slo ID-tyvene til, og bestilte to store gravemaskiner i hans navn.

Maskinene skulle, ifølge artikkelen på VG.no, leveres en mandag, men allerede fredagen før ante Ramirent ugler i mosen, og kontaktet 57-åringen i Marbella. Han hadde slett ikke bestilt noen maskiner. Politiet ble kontaktet, og anmeldelse levert den påfølgende søndagen.

- Jeg trodde først dette var en practical joke fra noen jeg kjenner. Å bli oppringt om to store gravemaskiner som var bestilt - det var en helt utrolig telefon å få, sier Meiner til Dagens Næringsliv.

Distriktsleder for Ramirent i Oslo, Kjell Pettersen, forteller at noe lignende skjedde med Ramirent i Bærum i fjor. Da møtte ID-tyven opp personlig og fikk med seg en gravemaskin og en hjullaster til en verdi av 1 million kroner. Han tror gravemaskinene denne gang raskt kunne havnet i et annet land hvis de hadde blitt levert på den oppgitte adressen på Mysen.