Utleiebransjen lanserer sikkerhetsveiledninger

På Utleiekonferansen 2013 som arrangeres 31. januar og 1. februar, lanserer Norsk Utleieforening ”Sikkerhetsveiledninger på ett A4-ark”.

- Et viktig tiltak for å øke sikkerheten ved bruk av utleiemaskiner fra våre medlemsbedrifter, sier styreleder Nina Aasland i Norsk Utleieforening. - Vår oppgave er å gi våre medlemsbedrifter verktøy som gjør utleiebransjen enda mer kundefokusert og sikkerhetsorientert, fastslår hun.

- Sikkerhetsveiledningene er et hjelpemiddel vi er overbevist om vil bli positivt tatt i mot av våre leiekunder, samtidig som utstyret blir korrekt behandlet – med forlenget levetid som resultat, sier Aasland som ved siden av foreningsarbeid er daglig leder i Naboen Utleie AS.

Et annet viktig tema på Utleiekonferansen 2013 er sikring av byggeplasser, maskiner og utstyr.

– Vi ser et økende problem når det gjelder svinn og tyveri av maskiner og utstyr. Dessverre peker alt i retning av mer svindel og kriminalitet også i den norske bygge- og anleggsnæringen. Erfaringer fra verden rundt oss tilsier at vi må være forberedt på en slik utvikling, fastslår Nina Aasland, som også lover deltagerne oppdaterte markedsanalyser og prognoser.

Ifølge Aasland vil det også bli gitt en presentasjon av bransjens erfaringer med TEK-10 relatert til brakker/moduler og bruk av gass til uttørking/oppvarming, samt nyttig informasjon om ny forskriftsstruktur gjeldende fra årsskiftet.

Utleiekonferansen arrangeres på Clarion Hotel Oslo Airport Gardermoen 31. januar til 1. februar 2013.