Disse lærlingene kjemper om NM-gullet i rørleggerfaget. Foto: NRL

Prøvenemnda imponert over nivået i NM

Midtveis i Yrkes-NM ligger flere av kandidatene foran skjema. De får skryt av Prøvenemnda, som er imponert over det høye nivået blant de konkurrerende.

Det skriver Norske Rørleggerbedrifters Landsforening (NRL) i en pressemelding onsdag.

– Det er ikke så mye igjen, men det tar jo sin tid. Jeg må jo måle alt, få alt i vater. Dessuten venter sveising og bøying, sier Alexander Olsen Solberg.

Harald Aasarød (til høyre) og Håkon Tjelle er to av dommerne som skal kåre en vinner i Yrkes-NM for rørleggerlærlingene.

– Men jeg har god tid på meg. Tiden er ikke en stressfaktor nå, men det er omstendighetene, sier han.

Ingen av kandidatene tør å gjette på hvem som kommer til å vinne konkurransen. De mener konkurrentene holder et høyt nivå, og at det er hard konkurranse.

– Alle kan vinne ennå. Jeg tror alle har fungerende anlegg slik som det ser ut nå. Det er nøyaktigheten som avgjør, sier Kristian Herheim.

– De har fått en utfordrende oppgave, men ligger på et høyt nivå og ligger ganske jevnt, sier Harald Aasarød i Prøvenemnda.

– Jeg tror det er mange som er mye eldre enn dem, som hadde hatt problemer med å få til det de gjør på den tiden de skal gjøre det, og flere av dem har til og med utsikter til å bli ferdige før tiden, tilføyer Håkon Tjelle.

Sammen med Einar Wold skal de to bedømme kandidatenes produkter.