Benedicte-Elise Foldnes (fra venstre), Yanislav Zagorov, Sophie Irgens. Foto: Smidesang & Lyng
Benedicte-Elise Foldnes (fra venstre), Yanislav Zagorov, Sophie Irgens. Foto: Smidesang & Lyng

Proptech-selskap vant gründerpris

Teknologiselskapet Arealize er en av tre günderbedrifter som mottar Etablererstipendet for 2022. Selskapet, som genererer 3D-plantagninger ved hjelp av kunstig intelligens, får 600.000 kroner.

Det srkiver Adolf Øiens Fond, som deler ut prisen, på sine nettsider.

Det Trondheim-baserte proptech-selskapet omtales også i en pressemelding fra Næringsforeningen i Trondheimsregionen (NiT) fredag.

Arealize tar utgangspunkt i hustegninger og gjeldende regler for kontorlokaler, og basert på dette tegner systemet deres opp forskjellige romløsninger. Dette kan, ifølge pressemeldingen fra NiT, sparer eiendomsbesittere for å involvere arkitekt tidlig i prosessen når det handler om å bevise for en potensiell leietaker at deres lokaler er riktig for dem.

Arealize sikter seg inn mot brukere som ikke er arkitekter, som ved hjelp av enkle valg kan diskutere seg fram til en løsning med potensielle leietakere, skriver NiT.

Det unge teamet består av Sophie Irgens, Benedicte-Elise Foldnes, Yanislav Zagorov, Mathias Pettersen, Bjarte Nikolai Knobel, Helge Hveem Holtesaul og Sivaranjith Sivarasa.