Ingebjørg Daae (COO) (f.v.), Janne Aas-Jakobsen (CEO og gründer) og Anne Lødøen Wingo (CTO). Foto: Consigli
Ingebjørg Daae (COO) (f.v.), Janne Aas-Jakobsen (CEO og gründer) og Anne Lødøen Wingo (CTO). Foto: Consigli

PropTech-selskapet Consigli henter vekstkapital

Et drøyt år etter oppstart har Consigli hentet til sammen 19 millioner kroner og flere bransjeaktører er kommet inn på eiersiden.

Consigli bygger datadrevet plattform for eiendomsbransjen.

– Etter å ha kjøpt, logget og lagret data i enorme mengder i mange år, kan nå kunstig intelligens og matematisk optimering gi raske beslutningsunderlag til verdens største aktivaklasse, skriver selskapet i en pressemeldng . Eiendomsaktørene har vært de ivrigste til å bidra med data og kunnskap i tjenesteutviklingen og bidrar med vekstkapital når Consigli fyller kassen for videre utvikling.

Selskapet fikk inn Trond Riiber Knutsen som engleinvestor i starten av året, fylte på med litt kapital i forbindelse med innovasjonsfinansiering fra Innovasjon Norge i vår, og hentet nå kapital for å skalere veksten. Emil Paaske går inn i styret og de største investorne i runden er AB Invest (Anders Buchardt) og Møller Eiendom Norge i tillegg til en flere selskaper og aktører i eiendomsbransjen.

– Tjenesteutviklingen har vært gjort i tett samarbeid med Entra, Stor-Oslo Eiendom, Attivo, Rejlers, og Undervisningsbygg og selskapet har kunder som JM Bolig, Neptune Property og Ålesund Kommune på listen, heter det i meldingen. De har også opprettet samarbeid med blant annet NCC og Betonmast for videreutvikling av plattformen mot dette markedet.

– Vi har valgt å kalle tjenesten «Selvprosjekterende ingeniører», som en analogi til selvkjørende biler. Alle vet at vi har fått hjelp etter hjelp når vi kjører bil, både til å slå på vindusviskere, ikke rygge på stolper og holde konstantfart, og etter hvert er teknologibitene satt sammen og bilen kan kjøre selv. Nå kjører biler bedre enn mennesker. Vi tar frem tjeneste for tjeneste som gir byggherrene datadrevet innsikt for sine beslutninger. Etter hvert skal vi prosjektere bedre bygg en de menneskelige ingeniørene. Bygg som bruker mindre energi, krever mindre materialer og leverer bedre for de som skal bruke byggene til å leve, lære, drive forretning eller bli friske, sier Janne Aas-Jakobsen, gründer av Consigli, i meldingen