Peab Eiendomsutvikling har besluttet å sette i gang med byggearbeidet på Engene Hage i Drammen. Illustrasjon: SO-3D
Peab Eiendomsutvikling har besluttet å sette i gang med byggearbeidet på Engene Hage i Drammen. Illustrasjon: SO-3D

Peab starter byggingen av Engene Hage i Drammen

Peab Eiendomsutvikling har besluttet å sette i gang med byggearbeidet på Engene Hage. Boligprosjektet består av 33 enheter i Drammen sentrum

Peab kjøpte eiendommen Engene 51, i nærheten av Bragernes torg, sommeren 2022. Nå er klart for byggestart på tomta hvor det skal etableres 30 leiligheter samt tre rekkehus i townhouse-stil.

– Vi er veldig glade for å kunne sette i gang med byggingen. Vi tror dette prosjektet vil bli en berikelse for nærmiljøet og være attraktivt for en bred kjøpergruppe. I et utfordrende marked er det også viktig for oss å ta samfunnsansvar og bidra til økt boligbygging, sier Jannicke Mansika-Aanstad, leder for Peab Eiendomsutvikling, i en pressemelding.

Boligene ble tilgjengelige på markedet våren 2023, og 16 enheter er solgt. 

Prosjektet vil omfatte to bygningskropper, hvor den ene blokken vil inneholde fire etasjer med 30 leiligheter, samt en felles takterrasse over to plan. Leilighetene vil variere fra 2- til 4-roms og ha størrelser fra cirka 36 til 80 kvadratmeter. I tillegg vil det bli bygget tre rekkehus i townhouse-stil, hver med egen inngang, uteplass og privat takterrasse.

– Et nært samarbeid mellom Peab Eiendomsutvikling og entreprenør Peab Bygg har vært avgjørende for å sikre igangsettelse av prosjektet, til tross for en utfordrende markedssituasjon, heter det i meldingen.

– Peab har lang erfaring med egenutviklede boligprosjekter og har gjennomført en grundig planleggingsfase. Det legger et solid grunnlag for den kommende byggeprosessen, sier Mansika-Aanstad.

Jannicke Mansika-Aanstad, leder for Peab Eiendomsutvikling. Foto: Peab
Jannicke Mansika-Aanstad, leder for Peab Eiendomsutvikling. Foto: Peab