Peab Bygg bygger nye Kanstadbotn Trafostasjon i Lødingen kommune, Nordland. Illustrasjon: LINK Arkitektur
Peab Bygg bygger nye Kanstadbotn Trafostasjon i Lødingen kommune, Nordland. Illustrasjon: LINK Arkitektur

Peab bygger transformatorstasjon for 127 millioner

Peab Bygg AS har fått oppdraget med å bygge ny transformatorstasjon for Statnett i Kanstadbotn. Kontrakten er på 127 millioner kroner med planlagt overlevering høsten 2025.

Det skriver Peab i en pressemelding fredag.

I slutten av mars signerte Peab Bygg og Statnett kontrakt for oppgradering av Kanstadbotn trafostasjon i Lødingen kommune. Oppgraderingen innebærer bygging av ny trafostasjon som består av administrasjonsbygg med GIS-hall, reaktorsjakt og fundament for kondensatorbatteri.

– Arbeidet utføres som en utførselsentreprise med oppstart på grunnarbeider i mai og planlagt overlevering i flere etapper utover høsten 2025, sier prosjektleder Tommy Jenssen i Peab Bygg i pressemeldingen.

Administrasjonsbygget vil strekke seg over to etasjer med et totalareal på 1.100 kvadratmeter. I tilknytning til bygget etableres også en hall for gassisolert anlegg på 500 kvadratmeter over to plan. For kondensatorbatteriet bygges et fundament med en grunnflate på 75 kvadratmeter, mens reaktorsjakten blir på 150 kvadratmeter med en høyde på ti meter, skriver Peab.

Trygve Nilsen, distriktssjef i Peab Bygg. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen / Peab
Trygve Nilsen, distriktssjef i Peab Bygg. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen / Peab

– Prosjektet vil bli utført med våre egne fagarbeidere og lærlinger innen betong- og tømmerarbeid. Ettersom det skal jobbes ved høyspenningsinstallasjoner medfører det også strenge krav til planlegging og HMS-arbeid, sier Jenssen.

Den nye trafostasjonen etableres ved siden av den eksisterende stasjonen i Kanstadbotn. For å klargjøre for byggingen vil det bli utført grunnarbeider som skogrydding, sprengning, veibygging og linjeomlegging.

– Vi takker Statnett for tilliten og ser frem til å starte arbeidet med den nye trafostasjonen. Det betyr mye for oss å kunne bidra i et prosjekt som sikrer pålitelig strømforsyning til innbyggere og næringsaktører i Hålogaland, kommenterer distriktssjef Trygve Nilsen i Peab Bygg.