Nye Vestvågøy Folkebad. Illustrasjon: Longva Arkitekter
Nye Vestvågøy Folkebad. Illustrasjon: Longva Arkitekter

Peab bygger bad i Lofoten

Peab Bjørn Bygg har fått oppdraget med å bygge et nytt folkebad for Vestvågøy kommune i Lofoten.

Kontrakten er på 262 millioner kroner med planlagt ferdigstillelse i desember 2025, skriver entreprenøren i en pressemelding.

13. desember signerte Peab Bjørn Bygg og Vestvågøy kommune kontrakt for bygging av det nye folkebadet i Leknes. Prosjektet utføres som en totalentreprise med umiddelbar oppstart og planlagt ferdigstillelse mot slutten av 2025.

– Arbeidet med Vestvågøy Folkebad er en kombinasjon av nybygg og renovering. Peab Bjørn Bygg vant konkurransen om samspill på konsept og vi har det siste året gjennomført et forprosjekt som nå er vedtatt bygget av kommunestyret, sier Nikolai Ryvoll, prosjektleder i Peab Bjørn Bygg i meldingen.

Arbeidet omfatter et tilbygg med et areal på 2.500 kvadratmeter, samt ombygging av den eksisterende bygningsmassen på 2.300 kvadratmeter. I den opprinnelige svømmehallen fra 1974 skal det etableres nytt garderobeanlegg og foaje.

I tillegg til disse oppgraderingene vil det nye tilbygget blant annet inneholde et konkurransebasseng, opplærings- og terapibasseng, stupetårn, sklie samt en velværeavdeling med boblebad, kaldkulp og badstue.

– Det nye folkebadet skal bli en samlingsarena med tilbud, aktiviteter og rekreasjonsmuligheter for alle aldersgrupper. Dette vil bli et sentralt møtested til glede for innbyggerne i kommunen, og vi ser fram til det videre samarbeidet med Peab, sier Ove Berg, prosjektleder i Vestvågøy kommune.

Peab Bjørn Bygg vil i stor grad benytte egne fagarbeidere og lærlinger, spesielt innen betong og tømmerfagene.

Folkebadet i Leknes vil legge til rette for svømmeopplæring for barn, tilby tilrettelagt aktivitet for de med spesielle behov, og bli en attraksjon for lokalbefolkningen og tilreisende i Lofoten.