Nedre Gangsås Boliger og dagsenter. Illustrasjon: Asplan Viak
Nedre Gangsås Boliger og dagsenter. Illustrasjon: Asplan Viak

Peab bygger Nedre Gangsås Boliger og dagsenter i Harstad

Peab Bjørn Bygg har fått oppdraget med å bygge Nedre Gangsås Boliger og dagsenter for Harstad kommune. Kontrakten har en verdi på 114 millioner kroner, og prosjektet har planlagt ferdigstillelse våren 2025.

Nedre Gangsås Boliger og dagsenter vil bestå av 10 omsorgsboliger for personer med funksjonsnedsettelse, og et dagsenter. Prosjektet utføres som en totalentreprise og byggearbeidet har oppstart i desember.

– I et marked med stor konkurranse er det svært viktig for oss å bli tildelt dette oppdraget i Harstad, som sikrer oss jobb for 2024. I prosjektet vil vi benytte våre egne fagarbeidere og lærlinger innen betong og tømmer, sier Hugo Gleditsch, prosjektleder i Peab Bjørn Bygg, i en pressemelding fra entreprenøren.

Dagsenteret og omsorgsboligene vil begge være over to etasjer, med et bruttoareal på henholdsvis 1.350 kvadratmeter og 1.450 kvadratmeter.

– Dagsentret vil gi personer med funksjonsnedsettelser et variert aktivitetstilbud i egnede lokaler. Vi har brukt Peab Bjørn Bygg på flere store byggeprosjekter, og kjenner entreprenøren som smidig og løsningsorientert, med fokus på framdrift og et godt sluttprodukt, sier Raymond Knudsen, prosjektleder i Harstad kommune.

Omsorgsboligene vil ha bemanning døgnet rundt, og inkluderer derfor arealer for personalet. Prosjektet omfatter også arbeid på uteområdene.

– Vi er svært glade for å fortsette det gode samarbeidet med byggherre Harstad kommune. Med dette prosjektet legger Peab til rette for personer med funksjons nedsettelser ved å bygge tilpassede boliger og et dagtilbud, avslutter Trygve Nilsen, distriktssjef i Peab Bjørn Bygg.

Mens dagsenteret skal bli totalt 1.350 kvadratmeter, så blir omsorgsboligene 1.450 kvadratmeter. Prosjektet ferdigstilles i april i 2025.