Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

PE-fond kjøper Master Builders Solutions

Som en del av Sikas oppkjøp av MBCC Group, tidligere BASF, har de solgt Master Builder Solutions-delen til private equity-fondet Cinven.

Salget av virksomheten var et av kravene for at konkurransemyndighetene skulle godkjenne Sikas oppkjøp av det som tidligere var kjent som BASF.

Master Builders Solutions har virksomhet i 36 land og driver 35 produksjonsanlegg med mer enn 1600 ansatte. De utvikler, produserer og markedsfører kjemiske tilsetningsstoffer, sementtilsetninger og løsninger for underjordiske konstruksjoner.

Cinvens portefølje inneholder flere selskap med virksomhet i Norge og også i byggenæringen, blant annet Ahlsell og Coor. I tillegg er de inne byggkjemiselskapet Chryso, og kjenner således markedet de nå øker tilstedeværelsen i.

– Vi ser med glede frem til å starte på dette nye kapitlet sammen med Master Builders Solutions som et uavhengig selskap. Samlet kan Master Builders Solutions vise til en rekke attraktive egenskaper. Selskapet er en verdensledende aktør i bransjen, har stort potensial for fremtidig vekst og innovasjon og et sterkt fokus på bærekraft. Vi ser frem til å bidra langsiktig og hjelpe virksomheten til å nå sitt fulle potensial gjennom en organisk og uorganisk vekststrategi. Det ligger rett og slett i vårt DNA, sier partner Pontus Pettersson i Cinven i en pressemelding.

Samtidig kommer Dr. Boris Gorella inn i Master Builders Solutions som administrerende direktør. Han har bakgrunn fra kjemikalie- og byggematerialbransjen, og mer enn 20 års erfaring fra topplederstillinger.

– Master Builders Solutions er kjent for sine verdensledende teknologiske løsninger, dokumenterte innovative kompetanse, sterke varemerker og svært lojale medarbeidere, og jeg ser frem til å bli en del av virksomheten i denne avgjørende fasen. Jeg gleder meg til å samarbeide med ledelsen i Master Builders Solutions og Cinven-teamet og bidra til at virksomheten kan utnytte sitt fulle potensial gjennom nye muligheter og en langsiktig vekststrategi. Under de nye eierne blir Master Builders Solutions et uavhengig selskap med kjemiske løsninger til byggeindustrien som kjernevirksomhet. Med tanke på min tidligere erfaring fra Master Builders Solutions, er dette nesten som å komme hjem, sier Gorella i meldingen.