<p>En av dem som var med og etablerte Ølen Betong AS i 1974, Otto Aalmo, er også den som har vært ansatt uavbrutt gjennom 40 år. Daglig leder Svein Atle Berge kunne, full av rosende ord, overraske ham med overrekking av en helt spesiell gave. Foto: Steinar Skartland<br></p><p></p>Tettpakket med parkerte biler på åpen dag. Foto: Steinar SkartlandUtstilte modeller av bedriftens blandeverk og biler. Foto: Steinar SkartlandNytt skilt ved innkjørselen. Foto: Steinar SkartlandSveinung Bjelland og Otto Aalmo sang om bedriften. Foto: Steinar SkartlandSvein Atle Berge kunne smile fornøyd med 700 gjester. Foto: Steinar SkartlandInnkjøring til åpen dag. Foto: Steinar SkartlandSpennende å prøve en flunkende ny betongbil syntes Sindre. Foto: Steinar SkartlandProff rallybil fra Team Holten. Simulator var spennende for alle aldersgrupper. Foto: Steinar SkartlandAud Signy Berge studerer utstilling av miniatyrbiler. Foto: Steinar SkartlandInngangen. Foto: Steinar SkartlandFabrikken i Ølensvåg feirer 40 år. Foto: Steinar SkartlandConcrete Happiness. Foto: Steinar SkartlandBedriftens hovekontor. Foto: Steinar Skartland

Ølen Betong 40 år (se bildekarusell)

40-åringen som lørdag 6. september feiret seg selv, er i høyeste grad både vital og i beste velgående. Det som startet som et samarbeidsselskap mellom to små og lokale betongprodusenter inne i en Vestlandsfjord, har vokst til et konsern som selger betong for over en milliard kroner i 2014.

Fra opprettelsen av Ølen Betong AS i 1974 og frem til i dag har det skjedd store forandringer. Oppbygging av en virksomhet som leverer ferdigbetong, betongvarer og elementer over hele landet, har gått gradvis gjennom etablering av betongstasjoner, oppkjøp og utvidelser. I 2007 tok eierne skrittet over landegrensene og etablerte en datterbedrift i Russland. Men hovedbasen er fortsatt å finne på Bergsneset i Ølsfjorden, fem mil fra Haugesund.

Stor feiring

Eierne ønsket å markere dette jubiléet både for de ansatte og naboene. Invitasjoner ble sendt ut til medarbeidernes familier og til lokalbefolkningen i Ølen.Det ble arrangert en åpen dag lørdag 6. september med aktiviteter for både barn og voksne på dagtid, og en medarbeiderfest om kvelden.

Fabrikkområdet ble ryddet og kostet for å gjøre plass til store telt, utstillinger, servering, hoppeslott, simulatorer for rallybil og gravemaskin med mer. I tillegg skulle det kjøres produksjon på en rørmaskin i hallen slik at gjestene kunne få se hvordan dette arbeidet foregår. På laboratoriet var det støpt opp en mengde med små betongfigurer som barna skulle få male og få med seg. På verkstedet var presentasjon av de nyeste lastebilene, flere skjermer med filmfremvisning fra bedriftens historie og prosjekter, samt live overføring fra flere kameraer på industriområdet i Murmansk. Slik kunne alle få oppleve også denne avdelingen der det i disse dager bygges en helt ny fabrikkhall i tillegg til eksisterende produksjonsbygg, verksted kontorbygg og lager.

Til tross for varsel om store nedbørsmengder så kom 7-800 gjester til det åpne arrangementet på dagtid. Om kvelden var over 300 ansatte med følge samlet til middag, tale og dans.

Otto var med fra starten

En av dem som var med og etablerte Ølen Betong AS i 1974, Otto Aalmo, er også den som har vært ansatt uavbrutt gjennom 40 år. Daglig leder Svein Atle Berge kunne, full av rosende ord, overraske ham med overrekking av en helt spesiell gave. Et stort rosemalt trefat, der bilde av Otto samt elementer som kjennetegner ham, kunstnerisk var bygget inn i den håndmalte dekoren. Langs kanten står inskripsjonen:

Ølen Betong 1974 - 2014. Otto Aalmo, reseptenes mester gjennom 40 år.

I forbindelse med et stort betongprosjekt for noen år siden uttalte en representant for entreprenørfirmaet:

- Skulle vi ha gjennomført dette betongoppdraget måtte vi ha tilsatt 10 ingeniører, men dere har Otto.

Gjennom 40 år i virksomheten har Otto stått for en utvikling av resepter og kunnskap innen betongteknologi som har vært med og ført bedriften i fremste rekke. Han er ennå fast ansatt, men snakker stadig oftere om et liv etter betongen - med mer fritid. Om han klarer å finne seg til rette som pensjonist en dag eller trekkes mot Bergsneset og lukten av betong, det vil fremtiden vise.