Illustrasjonsfoto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Colourbox

OBOS og SINTEF inviterer til konkurranse om 3D-printing i byggenæringen

Boligbyggelaget OBOS og forskningsinstituttet SINTEF ønsker å finne ut hvordan man kan spare tid, penger og miljø i bygg, anlegg og eiendom ved hjelp av 3D-printing.

Det skriver OBOS i en pressemelding tirsdag.

OBOS og SINTEF inviterer nå til en konkurranse der alle med gode ideer til 3D-printing kan sende inn sine forslag sammen med en miniatyrmodell av sitt konsept. Vinnerne mottar en pengepremie og gratis eksperthjelp for å videreutvikle ideen, heter det i meldingen.

Alle innsendte bidrag blir stilt ut under Oslo Innovation Week, der innsenderne får mulighet til å presentere seg og sine ideer.

I pressemeldingen skriver OBOS at samarbeidet med SINTEF ikke ville ha kommet i stand uten at begge bransjeaktørene var medlemmer av næringsklyngen Construction City, som OBOS også var en av initiativtakerne til.

– Construction City brakte oss sammen. Nå håper vi at konkurransen trigger flere aktører innen 3D-print til å bringe inn nye ideer og konsepter til hvordan vi kan effektivisere byggeprosesser og samtidig redusere klimaavtrykk. Bærekraft er viktig for oss, og vi ønsker å samarbeide med andre bransjeaktører for å redusere fotavtrykket til bransjen vi er en del av, sier innovasjonssjef i OBOS, Karine Storaker Braaten.

Bidragene i konkurransen behøver, ifølge pressemeldingen, ikke være hele bygninger, men gjerne komponenter, moduler og materialer som kan bidra til betydelig effektiviserings- og klimagevinster.

Frist for innleveringer er 15. september 2021. Les mer om konkurransen her.