Organisasjonsn Thinking Huts bygger verdens første 3D-printede skole på Madagaskar. Illustrasjon: Studio MortazaviOrganisasjonsn Thinking Huts bygger verdens første 3D-printede skole på Madagaskar. Illustrasjon: Studio MortazaviOrganisasjonsn Thinking Huts bygger verdens første 3D-printede skole på Madagaskar. Illustrasjon: Studio MortazaviOrganisasjonsn Thinking Huts bygger verdens første 3D-printede skole på Madagaskar. Illustrasjon: Studio MortazaviFoto: Thinking Huts

Her bygger de verdens første 3D-printede skole

På Madagaskar i Afrika bygges verdens første komplette skole ved hjelp av 3D-printing.

Artikkelen stod først på trykk i Byggeindustriens papirutgave i februar.

Den amerikanske hjelpeorganisasjonen Thinking Huts har startet et prosjekt for å gi tilgang til undervisning til underpriviligerte grupper ved hjelp av 3D-printteknologi. Organisasjonens første bygg reises nå på Madagaskar, skriver Architectural Digest i en artikkel.

Verdens første 3D-printede skole skal etter planen ta imot de første elevene i bikubeinspirerte bygg på campus til Ecole de Management et d’Innovation Technologique (EMIT) i byen Fianarantsoa. Fianarantsoa betyr for så vidt «God utdannelse» på språket gassisk, som sammen med fransk er det offisielle språket på Madagaskar.

Byggene er designet av Studio Mortazavi, og består av 3D-printede betongvegger formet for å kunne koble sammen og utvide skolebyggene med nye konstruksjoner, samt tak, dører og vinduer av lokalt fremstilte materialer.

Solcellepaneler på takene skal også forsyne byggene med nødvendig energi for skoledrift i områder med ustabil eller manglende energitilførsel.

«Madagaskar er valgt for pilotprosjektet på grunn av potensialet for økonomisk vekst, politiske stabilitet og muligheter innen solenergi», skriver Thinking Huts i en pressemelding.