3D-printede vinduer fra NorDan tildelt prestisjetung innovasjonspris

Som en av fem virksomheter har dør- og vindusprodusenten NorDan blitt tildelt den prestisjetunge «Quality Innovation Award 2019» for sitt vindu i biokompositt, produsert i en 3D-skriver.

Vinduet ble første gang vist frem under Bygg Reis Deg, og de første ordrene til det norske markedet har allerede blitt satt i produksjon.

Utdelingen av Quality Innovation Award organiseres av det svenske kvalitetsinstituttet SIQ. I juryens begrunnelse for tildeling av prisen til NorDan heter det blant annet at:

«Innovasjonen viser at teknikken for additiv produksjon har forlatt fasen for prototyp-produksjon, står på terskelen til serieproduksjon og åpner døren til hvordan fremtidens produksjon kan se ut.»

Som prisvinner vil NorDan være en av fem virksomheter som representerer Sverige i den internasjonale innovasjonskonkurransen i Tel Aviv i 2020.

Innovasjonen har blitt til i tett samarbeid med andre aktører. BLB Industries har levert 3D-skriveren og Stora Enso har levert biokompositt-materialet vinduenes produseres i.

Dag Kroslid

- Vi er veldig stolte av å kunne motta årets Quality Innovation Award. Det er en utmerkelse til hele NorDan, og en anerkjennelse av konsernets lange tradisjon for innovasjon. Nå gleder vi oss til å jobbe videre med innovative løsninger både for produkter, materialer og produksjon. Moderne industri er global i sin natur, og skal vi være både konkurransedyktige og innovative er vi avhengige av å søke samarbeid med andre, ledende aktører. Sammen har vi klart mer enn å vise at additiv produksjon av vinduer kan realiseres. Produktene tilfredsstiller våre strengeste kvalitetskrav, og åpner opp for helt nye muligheter innen innovativ vindusproduksjon, sier direktør i NorDan Gruppen, Dag Kroslid.