Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Nytt tyveriraid på byggeplasser på Østlandet – politiet trapper opp innsatsen

De siste ukene har det vært over 20 tyverier av verktøy fra byggeplasser på Østlandet. Nå setter politiet inn ekstra innsats på å stoppe raidene.

I helgen tok tyver seg inn på en byggeplass i Fredrikstad og stjal så mye verktøy at entreprenøren måtte sende arbeiderne hjem da de kom på jobb mandag, melder NRK Østfold. Tyver hadde brutt seg inn i en container med hjelp av en vinkelsliper, og tatt med seg verktøy som vil koste 400.000 kroner å erstatte. Det var stort sett lett omsettelige håndverktøy som ble stjålet.

NRK skriver at det har vært over 20 innbrudd på byggeplasser på Østlandet de siste ukene, spesielt i grensenære områder i Østfold, Hedmark og Oppland. Politiet mener det dreier seg om organiserte utenlandske bander, og sier at det dreier seg om verdier for millioner av kroner.

I løpet av året har både domstoler og politidistrikt fattet større interesse for denne type kriminalitet.

– Vi bestemte oss for at vi skulle sette inn en større innsats for å ta de som står bak innbrudd og tyveri fra norske byggeplasser, sier leder i Spesiell innsats-avdelingen i Oslo politidistrikt, Tonje Reiten til NRK.

Tidligere i høst gikk politiet nok en gang ut og advarte mot kriminelle som spesialiserte seg på GPS-utstyr fra landbruks- og anleggsmaskiner.