Foto: GSGroup

Fant varebil med stjålne maskiner til en halv million kroner

I en varebil på en parkeringsplass i Ljungskile i Sverige kunne politiet nylig plukke opp syv stjålne anleggsmaskiner.

Det skriver GSGroup i en pressemelding.

Sensor- og sporingsteknologibedriften GSGroup mottok tidligere i sommer en telefon fra Ekspert Maskinutleie som hadde blitt frastjålet en vibroplate til en verdi på 100.000 kroner.

Egentlig mistenkte maskinutleierfirmaet at to maskiner var blitt borte, men kun én var utstyrt med en sporingsenhet. Håpet var allikevel at begge to skulle befinne seg på samme plass, heter det i pressemeldingen.

– Tyveri av maskiner og utstyr har blitt et økende problem. Anleggsmaskiner er ofte svært kostbare og har betydelig mer teknologi i seg enn sine forgjengere. Det gjør dem til populære objekter å stjele for tyvene, noe vi ser i våre søks- og sporingslogger, sier administrerende direktør Espen Virik Ranvik i GSGroup.

Anleggsmaskinene som først ble meldt stjålet i Norge, ble raskt kjørt over grensen til Sverige, men det er uklart hvor maskinene skulle kjøres videre. Ole Kristian Gullerud i Ekspert Maskinutleie sier hendelsen på ingen måte er unik.

– Det er ikke første gang vi opplever tyveri av maskiner og utstyr. Det er utrolig kjedelig, og ikke minst ressurskrevende, å søke etter utstyr og maskiner, sier han.

Søksteam, partnere og politiet i Sverige ble koblet inn, og et halvt døgn etter at maskinene ble stjålet, åpnet politiet opp dørene på en hvit varebil som stod parkert på en parkeringsplass i Ljungskile i Sverige. I bagasjerommet lå begge de to stjålne maskinene fra Ekspert Maskinutleie, samt fem til. Senere skulle det vise seg at de fleste av disse stammet fra Ekspert Maskinutleie, selv om tyvene hadde gjort sitt beste for å fjerne identifikasjonsnumrene på maskinene.

– Vi er glade for at maskinene ble funnet. Det er snakk om verdier på rundt en halv million kroner, som er en betydelig sum, sier Gullerud. Helst skulle vi vært saken foruten, men noen er ute etter å tjene raske penger ved å stjele fra andre, selge det videre, eller bruke utstyret selv, sier Gullerud.