Tyverihelg på Sørlandet - kan være ny GPS-bande

I løpet av helgen har det vært tyver på ferde på fire byggeplasser på Sørlandet, og politiet utelukker ikke at tyveriene kan ha en sammenheng.

Mandag skrev Fædrelandsvennen at AF Gruppen hadde blitt frastjålet GPS- og maskinstyringsutstyr fra Nye Veier-prosjektet E39 Kristiansand vest - Mandal øst. Nå viser det seg at tyver også har tatt med seg utstyr fra tre andre byggeplasser, melder NRK.

Totalt opplyser politiet at det skal dreie seg om utstyr til en verdi av en million kroner. Nå ser de på om det er en ny GPS-bande på gang.

– Vi holder det helt åpent i etterforskningen. Vi kommer til å samarbeide med politiet i Mandal og Risør for å se eventuelle sammenhenger, sier politistasjonssjef Terje Gundersen i Grimstad til NRK.

Blant de som er rammet av tyveri er entreprenøren PS Anlegg i Grimstad. De ble frastjålet en GPS-skjerm og antenner i løpet av helgen.

Et GPS-verktøy til en verdi av rundt 350.000 kroner ble i helgen stjålet fra entreprenørselskapet PS Anlegg på Landvik i Grimstad.

I forrige uke var det Hæhre som ble frastjålet utstyr for rundt 600.000 kroner fra et anlegg på Romerike.

På samme tid i fjor gikk politiet ut og advarte mot enorganisert bande som hadde spesialisert seg på tyverier fra anleggs- og landbruksmaskiner.

– Vi ser at det er store verdier som står relativt usikret, og det er lett å ta seg inn i førerhuset. Vi vil derfor oppfordre både jordbruket og anleggsnæringen til å sikre maskinene bedre. Det kan for eksempel være ved hjelp av videoovervåking eller ved at man tar med seg utstyret hjem. Det har vært for enkelt å stjele disse GPSene, sa leder av Felles enhet for forebygging i Sør-Øst politidistrikt Nina Karstensen Bjørlo til Byggeindustrien den gangen.