Ørjan Hurv (t.v.) og Ingemund Skålnes foran OBOS Living Lab på Vollebekk i Oslo.
Ørjan Hurv (t.v.) og Ingemund Skålnes foran OBOS Living Lab på Vollebekk i Oslo.Foto: Nadia Frantsen.

Nye samarbeidspartnere i OBOS Living Lab

Hva kjennetegner framtidens bolig? Det skal OBOS Living Lab finne svaret på. Nå er de første samarbeidspartnerne på plass.

– Målet er å flytte bransjen i mer bærekraftig retning og skape boliger som gir økt livskvalitet. Vi mener aktørene vi har fått med på laget er de aller beste på det området, sier prosjektleder Ørjan Hurv i OBOS Living Lab, ie n pressemelding.

OBOS Living Lab er en fullskala testarena for framtidens bolig på Vollebekk i Oslo. Her skal helt vanlige folk leve og bo, fordelt på seks etasjer, med fleksible løsninger, ny teknologi og gode muligheter for fellesskap og deling. Et tverrfaglig team av alt fra arkitekter til sosialantropologer har jobbet med konseptet, som de har kalt “Bokuben”, og OBOS har fått med seg en rekke innovative samarbeidspartnere på laget.

OBOS Living Lab sine nye samarbeidspartnere er Common, Drømmekjøkkenet, Krafted, Måndalen, RørosHetta, Unloc, SALTO Systems, Function Solutions og ELKO. Ifølge OBOS Living Lab vil det komme flere samarbeidspartnere etter hvert.

– Dette er veldig nytt og spennende for oss alle, ingen har vært med på noe lignende før, forteller daglig leder Ingemund Skålnes i OBOS Living Lab.

Skålnes og kollegaene hans har vært i dialog med mange aktører på jakt etter de riktige partnere.

– De vi har landet på har både spennende produkter og ikke minst spennende tanker om innovasjon og bærekraft, sier Skålnes.

– Når vi får samlet partnerne rundt et bord og kan begynne å jobbe sammen, tror vi det vil skje veldig mye bra. Alle aktørene er innstilt på å dele og bidra til å gjøre morgendagens bolig bedre, sier Ørjan Hurv.