Mats Norberg er ny administrerende direktør i Swerock Norden.

Mats Norberg er ny administrerende direktør i Swerock Norden.

Foto: Klas Andersson

Ny toppsjef i Swerock Norden

Mats Norberg overtok 1. januar som administrerende direktør i Swerock Norden.

Norberg kommer fra NCC, hvor han har hatt flere ulike lederstillinger, sist som divisjonssjef med ansvar for fundamenteringsvirksomheten i Norden, skriver Swerock Norden i en pressemelding.

– Jeg tror min erfaring vil være nyttig når vi nå tar neste steg i utviklingen av Swerock og skal dra nytte av at vi er en stor nordisk aktør, sier Mats Norberg, og understreker at den nordiske dimensjonen vil være et viktig fokusområde.

Mats Norberg er utdannet sivilingeniør og har i tillegg studert bedriftsøkonomi ved Uppsala universitet. Det er kombinasjonen av ledelse og økonomisk ansvar i rollen som administrerende direktør han tiltrekkes av, ifølge Swerock.

Startet i høst

Norberg begynte i Swerock 1. september og har i løpet av høsten kunne gjøre seg kjent med selskapet før han tiltrådte som administrerende direktør 1. januar.

– Overalt har jeg blitt møtt av hyggelige kolleger som besitter enormt mye kunnskap og stor yrkesstolthet. Dette føles både trygt og godt. Med de riktige folkene og en godt gjennomarbeidet plan kan vi lykkes med hva som helst, understreker Norberg.

Bærekraft

Han trekker frem bærekraft som en viktig sak hvor Swerock skal være i forkant og drive utviklingen.

– Swerock opererer i en del av bygg- og anleggsbransjen som har store muligheter til å utgjøre en forskjell og det skal vi selvsagt gjøre. Vi har også et ansvar for å forklare omverdenen hva vi gjør og hvordan vi kan ta klimakloke valg. Jeg håper offentlige innkjøpere og større kunder vil begynne å stille strengere krav til råvarene og produktene de kjøper, sier Norberg.

Godt fornøyd styreleder

Styreleder Niclas Winkvist i Swerock Norden AB, er meget godt fornøyd med valget av Mats Norberg som etterfølger til Karl-Gunnar Karlsson som administrerende direktør i Swerock.

– Mats har bred erfaring fra bransjen og har hatt flere ledende roller, blant annet innen asfalt. Dette er av stor verdi for Swerocks fremtid, sier Winkvist.

Mats Norberg leder den nordiske virksomheten sammen med en ansvarlig leder i hvert land. Joar Caspersen er administrerende direktør for Swerock i Norge