Ny robotgressklipper fra Husqvarna

Tredje generasjons robotklipper fra Husqvarna er smartere, mer pålitelig og robust og gjør hagearbeidet til en lek, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Den nye Automower 308 er resultatet av 18 års erfaring og gjør det enklere enn noen gang å få en perfekt klippet plen uten å løfte en finger, sier produktspesialist Oddmund Ihle i Husqvarna Norge.

I 1995 var Husqvarna med på å definere en helt ny produktkategori med lanseringen av selskapets robotgressklippere. Ikke bare var Automower-modellen stillegående og utslippsfri, men den skapte stor begeistring hos forbrukerne. Nå kommer tredje generasjon av den populære robotgressklipperen, egnet for plener opptil 800 kvadratmeter.

Smart klippemetode
I likhet med tidligere modeller klipper den nye robotgressklipperne kun noen få millimeter av gresset. Det fine avklippede gresset blir igjen i plenen og fungerer dermed som gjødsel. Dette gir en tykk og tett gressmatte og en plen med mindre mose.

Robotgressklipperen er enkel å installere. Klippeområdet avgrenses først ved hjelp av en sløyfekabel, deretter er det enkelt å installere ladestasjonen og så er gressklipperen klar til bruk. Automower 308 klipper gresset i uregelmessige mønstre, og man unngår skjemmende spor og linjer i plenen. Resultatet blir en perfekt plen.

Forbedret håndtering og holdbarhet
Den nye robotgressklipperen har et Li-Ion-batteri som dobler batterilevetiden og øker ytelsen ved høye temperaturer. Modellen har også en lettlest skjerm med bakgrunnsbelysning og tastatur for personlige innstillinger og tidsfunksjon. Den leveres med tyverialarm og PIN-kodelås.