Rumensk bande kjørte trailer med tyvegods fra byggeplasser fra Norge

Politiet har rullet opp en rumensk bande med vinningskriminelle. Volumet på tyveriene var så stort at de brukte trailer for å få med tyvegodset ut av landet.

Siden juni i fjor har Oslo politidistrikt pågrepet 19 personer for tyveri av verktøy fra konteinere på byggeplasser. Alle er rumenske statsborgere og er varetektsfengslet, skriver Dagbladet.

– Vi ser en økende tendens til tyveri av verktøy fra konteinere på byggeplasser. I helga pågrep vi seks personer med store mengder håndholdte verktøy. Tre er sjekket ut av saken, mens de tre andre blir fremstilt for varetekt, sier politiførstebetjent Tonje Reiten i gruppen for spesiell etterforskning i Oslo politidistrikt.

Hun sier at det kan virke som om utenlandske vinningskriminelle har gått fra tyverier fra bolig til tyverier fra byggeplasser.

I slutten av januar ble fire personer oppdaget av vektere da de forsøkte å gjøre et innbrudd i Oslo sentrum. Det satte politiet på sporet av det de mener er en organisert kriminell bande.

– På en av de pågrepne fant vi en nøkkel som tilhørte en lastebil. Det viste seg å være et vogntog parkert i Sarpsborg lastet med verktøy for store verdier, sier Reiten.

Bilder fra telefonen til den en siktede i saken første politiet til et lager i den rumenske byen Targoviste, som angivelig skulle disponeres av en av de mistenkte i saken.

Rumensk politi aksjonerte mot dette lageret uten å finne mye, men i et annet lagerbygg ble det funnet 200 forskjellige verktøy som med stor sannsynlighet kan kobles til Norge.