Administrerende direktør Reinert Hersleth (f. v.) og Karl Fredrik Rønning Hansen. Foto: Hersleth Entreprenør

Hersleth Entreprenør bruker ny teknologi for holde oversikt over utstyr

Ved hjelp av den nye appen "Inventory Gadget Tracker" sikrer Hersleth Entreprenør seg nå full oversikt over alt utstyr de har i omløp.

Hersleth Entreprenør begynte å se hvordan de kan digitalisere håndtering av verktøy og utstyr rundt påsketider i 2018.

- Utgangspunktet vårt var et ønske om å få enda bedre kontroll på utstyret vårt til enhver tid, slik at vi får utnyttet dette enda bedre. Vi er et entreprenørselskap som baserer oss på å eie alt det utstyret som kreves for å gjennomføre et byggeprosjekt. Det innebærer over 10.000 ulike verktøy og utstyr, alt fra sager, driller, stillaser, gjerder og forskalingsutstyr. Vi ser det gir stordriftsfordeler å til enhver tid ha god oversikt over hvor utstyret befinner seg og hvilken tilstand det er i, og at det er enkelt for gutta ute å se hva slags utstyr som er tilgjengelig til enhver tid sier Reinert Hersleth, administrerende direktør i Hersleth Entreprenør.

Hersleth sier de valgte sporingsverktøyet "Inventory Gadget Tracker" fordi appen kunne tilpasses de funksjonene de var ute etter.

Les også:Fem prosent av utstyret på byggeplasser forsvinner hvert år

- Løsningen passer også godt inn i den digitale satsingen vår. Vi har nå registrert alt utstyret vårt i appen, og er så vidt i gang med å bruke den. Det er fortsatt noen funksjoner vi jobber med å få på plass, men vi har tro på at dette blir et godt og brukervennlig verktøy for arbeiderne våre framover, sier han.

- I appen kan de enkelt se hvor alt av utstyr befinner seg og hvilken tilstand det er i. I tillegg inneholder appen bruksanvisninger og sertifikater for hvert enkelt produkt. Du kan skanne verktøyet ute på byggeplassen med mobiltelefonen din, og så kommer all ønsket informasjon om produktet opp på mobiltelefonen din, legger han til.