Salgssjef Erik Karlsen i Norgeodesi kan blant annet by på Trimble TSC7 og SX10 Robotic Totalstasjon på Vei og Anlegg denne uken.

Norgeodesi med verdensnyhet på Vei og Anlegg

Posisjoneringsutstyr-leverandør Norgeodesi er på plass med en rekke nye produkter på Vei og anlegg denne uken. Det aller nyeste kommer ikke på markedet før i slutten av måneden.

Trimble TSC7 er en kombinert målebok og nettbrett som for første gang kombinerer målebokens taster og snarveier med touch-skjerm og Windows 10-programvare. Onsdag kunne Norgeodesi vise frem den rykende ferske nyheten på Vei og Anlegg etter at den ble flydd inn fra Tyskland.

Syvtallet i navnet viser til hvor mange tommer skjermen er, og selv om det allerede finnes flere løsninger for nettbrett på byggeplassen, skal denne kombinere det beste av to verdener, forteller salgssjef Erik Karlsen i Norgeodesi.

─ Nettbrett har skjerm som tillater 3D-visning, men når du står der på byggeplassen med arbeidshansker og en gravemaskinfører som bare venter på deg, er tastatur helt klart det mest effektive. TSC7 kombinerer effektiviteten med ønsket om større skjerm og ny programvare, sier Karlsen.

Den nye måleboken har BIM-verktøy, kamera og posisjoneringsprogramvare, og kan i tillegg til feltprogrammer også kjøre kontorprogramvare. Den er samtidig laget for felten, og tåler både støv og varig neddykking i vann.

─ Den er ikke leveringsklar ennå, men rulles ut i løpet av mai, forteller Karlsen.

Salgssjefen mener det kan regnes som en trend at verktøy kombinerer flere egenskaper og funksjoner. Trimble SX10 Robotic Totalstasjon, som kombinerer en totalstasjon med en 3D-skanner, har vært på markedet i litt over et år, og Karlsen forteller at de sliter med å følge opp etterspørselen.

─ Den har blitt utrolig godt mottatt i markedet. Alle de store oppmålingsfirmaene vil ha den, og mange entreprenører også, sier han.