Ny GPS-GNSS fra Norgeodesi

Spectra SP 60 fra Norgeodesi er en ny kompakt GPS-GNSS med integrert LongRange Bluetooth.

- Dette gjør det mulig å ha et komplett base- og roversystem på anleggsplassen, uten å være avhengig av radiolink. LongRange Bluetooth har en rekkevidde på noen hundre meter. Om du vil bruke CPOS, kartverket sin VRS løsning, så får du en veldig prisgunstig, superlett og ikke minst robust GPS rover løsning, sier adm. dir. Joh Einar Solhaug i Norgeodesi.

- GNSS-mottakeren SP 60 er en ny generasjon fra Trimble BlueLine. SP60 leveres med 240 kanaler og Z- BLADE teknologien til Ashtech (GNSS produsent, oppkjøpt av Trimble og nå integrert i Spectra, Trimble BlueLine), som gjør den uavhengig av satellittkonstellasjonen for fix løsning, dvs fix eks. med bare GLONASS satellitter. SP 60 har også fått Trimble sitt RTX service system integrert, samme som Trimble sin toppmodell, R10 HD GNSS har. Den er også skalerbar fra eks. L1 GPS postprosesserings løsning til to-frekvent GNSS nettverks RTK rover. SP 60 kan også leveres med radiomodul for lengre rekkevidde/baselinje, der konstruksjonen er slik at antennen er beskyttet og integrert i GPS-stangen, utdyper Solhaug.

Mens store deler av bygg- og anleggsbransjen har tatt sommerferie, har Trimble- og Spectra-importøren Norgeodesi travle tider.

Erik J. Thorbjørnsen (til høyre ) og Håvard V. Lødøen.

- De som har serviceavtale hos oss, som de fleste av våre kunder har, benytter ofte sommeren til å sende inn sine totalstasjoner og GPS-GNSS-instrumenter med målebøker til årlig kontroll og service. Dette er vi vant til, så vi har bemanning på plass. Erik J. Thorbjørnsen er jeger og tar da heller ferie i jakta. Håvard V. Lødøen er supportansvarlig og sørger for at alle får full support også når de fleste har sommerferie, sier Solhaug.