Konserndirektør Bård Sverre Hernes i Norconsult. Foto: Roger Fosaas / Norconsult
Konserndirektør Bård Sverre Hernes i Norconsult. Foto: Roger Fosaas / Norconsult

Norconsult overtar prosjekteringsmiljøet i Betonmast Boligbygg

13. juni overtok Norconsult prosjekteringsmiljøet i Betonmast Boligbygg.

Det skriver Norconsult i en pressemelding torsdag.

Alle ansatte i prosjekteringsmiljøet fra Betonmast Boligbygg, tidligere kjent som Selvaagbygg, blir med videre i Norconsult, heter det i meldingen.

Betonmast Boligbygg har benyttet en modell de arvet fra Selvaag med prosjektering og produksjon integrert i samme organisasjon. Med over 50 års erfaring med industriell boligproduksjon har selskapet overlevert mer enn 50.000 boliger.

– Norconsult ser frem til å få 16 nye og erfarne medarbeidere fra Betonmast med på laget. Dette teamet tilfører oss viktig fagkompetanse i grensesnittet mellom prosjektering og bygging, med god forståelse for praktiske og byggbare løsninger. Vi er spesielt glade for at alle berørte medarbeidere har valgt å begynne i Norconsult, og vi ser frem til å utvikle dette området videre, sier Bård Hernes, konserndirektør i Norconsult.

Som en del av transaksjonen bistår Norconsult Betonmast Boligbygg med videre prosjekteringsarbeider for prosjektene Skårerbyen byggetrinn 3 og 4, samt Lørenskog hageby.

– Vi ser at prosjekteringsavdelingen vår er bedre tjent med å bli del av et større, mer robust miljø som rendyrker denne type kompetanse. I Norconsult blir avdelingen en del av Norges ledende prosjekteringsmiljø, hvor de vil ivareta våre prosjekter i fortsettelsen, sier daglig leder i Betonmast Boligbygg Jon Harald Kristiansen.