Lørenskog Hageby er Betonmast Boligbyggs hittil største boligprosjekt, med sine 423 leiligheter og en kontraktssum på om lag 900 millioner kroner. Illustrasjon: Fredensborg Bolig

Bygger leiligheter for 900 millioner på Lørenskog

Betonmast Boligbygg har signert avtale med Fredensborg Bolig AS om bygging av 423 leiligheter på Lørenskog.

Avtalen er en totalentreprise med en verdi på cirka 900 millioner norske kroner før merverdiavgift, skriver Betonmast i en pressemelding.

Kontrakten gjelder for bygging av boligprosjektet Lørenskog Hageby som blir fordelt på fem bygg i en kvartalsstruktur. Prosjektet med sin kvartalsstruktur danner en 5 mål stor hage i gårdsrommet.

- Vi ser nå frem til at Betonmast går i gang med grunnarbeider, sier Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig i meldingen.

- Betonmast har lenge hatt en solid posisjon på Lørenskog, noe vi befester med denne kontrakten. Samtidig er det første gang vi bygger for Fredensborg Bolig, og vi ser virkelig frem til å bli bedre kjent med denne anerkjente byggherren, sier daglig leder i Betonmast Boligbygg, Svend-Harald Maalen.

- Prosjektet blir det største boligprosjektet Betonmast Boligbygg hittil har bygget. Samtidig har vi lang erfaring med prosjekter av denne størrelse og kompleksitet, og oppdraget passer vår organisasjon godt. Arbeidene planlegges gjennomført med egenproduksjon på betong- og tømrerarbeider gjennom våre dyktige fagarbeidere, legger han til i meldingen.

Samlet BTA er på over 50.000 kvadratmeter, og oppstart byggearbeider blir i første kvartal 2021.