– NCC satser tungt på miljøvennlige næringsbygg, og Valle Wood blir Norges største kontorbygg i massivtre. Vi gleder oss, sier Are Strøm (til venstre) og Manne Aronssen.

NCC satser stort med massivtre på Valle Hovin

Valle Wood blir Norges største næringsbygg i massivtre.

Torsdag ettermiddag gjorde NCC Bygg det første spadetaket til kontorprosjektet, som ifølge selskapet blir Norges største og mest miljøvennlige næringsbygg som er oppført i massivtre.

Leder av NCC Bygg i Norge, Are Strøm, og leder for NCC Property Development i Norge, Manne Aronssen, forteller Byggeindustrien om en gigantisk satsing i bydelen Valle Hovin, bare et steinkast unna det nye stadionet til Vålerenga.

– Valle Wood blir også det første massivtre-bygget med BREAM Excellent sertifisering. Vi starter med grunnarbeidene i dag, og forventet ferdigstillelse av byggetrinn 1 er i slutten av 2018, sier Strøm.

Strenge miljøkrav

I tillegg til at Valle Wood blir bygget i massivtre, skal næringsbygget altså rette seg etter strenge miljøkrav under byggingen.

Prosjektet opplever en enorm oppmerksomhet i byggebransjen, og av fagfolk som engasjerer seg i miljø og bærekraftspørsmål.

– Byggetrinn 1 vil inneholde kontorer og andre næringslokaler som for eksempel restauranter, servicevirksomheter og handel som skal serve området. Valle Wood blir et av totalt fem byggetrinn, sier Manne Aronssen.

NCCs miljøkonsept

Byggeperioden vil også bli preget av NCCs eget «Grønn byggeplass»-konsept, en intern retningslinje for å sikre en mer miljøvennlig drift i byggetiden gjennom blant annet fokus på energibruk, avfall, transport og redusert kjemikaliebruk.

– Tre er et veldig holdbart material, og en viktig substans innenfor vår strategi for bærekraft. Målsettingen er lavere CO2-utslipp, og Valle Wood vil generere om lag 40 prosent lavere karbonavtrykk sammenlignet med et oppdatert konvensjonelt bygg, sier Strøm.

Nye boliger

Rundt kontorprosjektet kommer det både boliger, skole og barnehage, i tillegg til Vålerengas nye storstue som åpner til høsten. Under bakkenivå blir det etablert parkeringshus.

–Dette er en såkalt sustainable site, det vil si en videreutvikling av det vi kaller Grønn byggeplass. Leverandørene våre skal også sørge for denne utviklingen, sier Strøm.