Administrerende direktør Frode Henning Killi i Moelven Byggmodul. Foto: Moelven
Administrerende direktør Frode Henning Killi i Moelven Byggmodul. Foto: Moelven

Moelven Byggmodul varsler permitteringer

80 medarbeidere i Moelven Byggmoduls fabrikk på Hjellum i Hamar har fått beskjed om at de kan få varsel om permittering.

Det skriver Moelven Byggmodul i en pressemelding etter at ledelsen mandag varslet permitteringer på avdelingen på Hjellum, samt at selskapet setter i gang en større omstillingsprosess for å forbedre lønnsomheten.

80 medarbeidere i fabrikken på Hjellum har fått beskjed om at de kan få varsel om permittering, heter det i meldingen. Permitteringslengden er ikke avklart, men Moelven Byggmodul skriver at de forventer det kan ta fire til seks måneder før det er realistisk å ha ordrestokk og innsatsvarer til å starte produksjonen igjen.

Selskapet jobber også med en kartlegging for at opp mot 20 av medarbeidere fra Hjellum kan bli overflyttet til fabrikken på Moelv i permitteringstiden.

– Dette er selvsagt en trist melding å komme med, men dessverre har vi en markedssituasjon som gjør at vi på kort sikt ikke har noe annet valg enn å permittere ved Hjellum inntil videre. Det er meget krevende tider for vår del av byggebransjen, med en stor nedgang i nye prosjekter, i tillegg til at flere prosjekter er satt på vent, sier administrerende direktør Frode Henning Killi i Moelven Byggmodul AS.

Selskapene Moelven Byggmodul i Moelv og Hjellum ble fusjonert til ett selskap fra 2021, men ifølge pressemeldingen har ikke selskapet opplevd noen styrket konkurransekraft etter fusjonen. Moelven Byggmodul setter derfor i gang med en omstillingsprosess for å hente ut flere synergier fra sammenslåingen.

– Vi utelukker ikke at dette vil medføre at enkelte kan bli overtallige, samtidig som vi også har behov for å styrke nye funksjonsområder. Omfanget av dette skal det jobbes med utover høsten, og mer vil bli klart etter hvert. Vi er klar over at dette blir en krevende høst, men skal vi fortsatt ha en solid arbeidsplass å gå til, så krever det at vi gjør disse grepene nå, sier Killi.