Kruset Smith-navnet er nå borte fra kunstsilo-prosjektet i Kristiansand og erstattet med Backe-logoen. Foto: Backe

Kruset Smith-navnet er nå borte fra kunstsilo-prosjektet i Kristiansand og erstattet med Backe-logoen. Foto: Backe

Merkevaren Kruse Smith forsvinner og blir til Backe

Etter 88 år i den norske byggenæringen går merkevaren Kruse Smith denne uken over i historien.

Nå skal alle deler av tidligere Kruse Smith omprofileres til Bakce, også i Kristiansand.

– Med omprofilering av Kruse Smith starter vi ikke bare et nytt kapittel i historien om Backe, men vi starter på en ny bok. En oppfølger, hvor Backe og Kruse Smith sammen skal skrive historie. I Backe får vi nå større faglig bredde, større markedsandel og en bedre mulighet til å skape en mer bærekraftig byggebransje. Det skal våre ansatte, våre kunder og bransjen erfare som positivt, sier Asle Randen, administrerende direktør i Backe Entreprenør i en melding fra selskapet.

12. desember ble Backes kjøp av Kruse Smith offentliggjort. Siden oppkjøpet har det blitt jobbet i begge organisasjoner for å samkjøre virksomhetene.

Foto: Backe
Foto: Backe

– Kruse Smith tar med seg viktig kompetanse og erfaring som vi skal få stor nytte av i Backe. Dette gjelder innen prosjektutvikling og det å gjennomføre store og kompliserte byggeprosjekter. Vi styrker vår egenproduksjonskapasitet som er et satsningsområde for oss i Backe, legger Randen til.

Anders Larsen (t.v. og Asle Randen. Foto: Backe

Anders Larsen (t.v. og Asle Randen. Foto: Backe

I Kruse Smiths hjemby, Kristiansand, etableres Backe for første gang.

– Vi opplever at markedet er svært positive til at Backe etablerer seg i Kristiansand og Agder, både som entreprenør og som eiendomsutvikler gjennom Backe Prosjekt. Det gjelder ikke minst den finansielle styrken og tryggheten Backe representerer. For oss i Backe Sør får vi tilgang til ny spisskompetanse innenfor flere fagområder, og vi blir del av et selskap som er kommet langt i det strategiske og operative arbeidet med å forbedre klima- og miljøavtrykket til bransjen. Det betyr mye for våre kunder på Sørlandet sier daglig leder for Backe Sør, Anders Larsen.

Denne uken får alle tidligere Kruse Smith-ansatte nytt arbeidstøy, samtidig som byggeplasser, kontorer og biler omprofileres til å bli en del av Backe.

Foto: Backe
Foto: Backe