Haugesund sjukehus. Illustrasjon: Momentum Arkitekter

Haugesund sjukehus. Illustrasjon: Momentum Arkitekter

Lokal entreprenør vant nytt byggetrinn på Haugesund sjukehus

Karmøy-baserte GL Prosjektservice vant konkurransen om andre byggetrinn på Haugesund sjukehus.

Det skriver Helse Fonna i en pressemelding denne uken.

Andre byggetrinn av Haugesund sjukehus består av et syv etasjer høyt nybygg i tillegg til et tre etasjer høyt påbygg på en av de eksisterende blokkene ved sykehuset.

– Den nye sydøstblokken skal huse sengeposter tilpasset nye driftsformer. Blant annet blir det etablert egen infeksjonspost med flere isolat, ny sengepost for gastromedisin og nefrologi, ny felles sengepost for eldremedisin og ny sengepost for nevrologi og slagbehandling. Hovedoppdraget er på om lag 10.000 kvadratmeter, og det er mulige opsjoner for arbeid i nybygg og eksisterende bygg knyttet til kontrakten, sier prosjektdirektør Laila Nemeth i byggherre Helse Fonna.

Anders Hovland i Helse Fonna (til venstre) og daglig leder Terje Lindstrøm i GL Prosjektservice. Foto: Helse Fonna
Anders Hovland i Helse Fonna (til venstre) og daglig leder Terje Lindstrøm i GL Prosjektservice. Foto: Helse Fonna

Byggestart er planlagt vinteren 2024. Bygget skal være ferdig overlevert høsten 2026, og innflytting blir i løpet av vinteren 2027, skriver GL Prosjektservice.

Momentum Arkitekter og Norconsult står for prosjektering, Metier bistår med rådgiving og, Sykehusinnkjøp HF med innkjøpstenester, heter det i meldingen.

Total budsjettramme for andre byggetrinn ved Haugesund sjukehus er på om lag én milliard kroner. Første byggetrinn, som ble tatt i bruk høsten 2021, kostet rundt to milliarder kroner.

– Dette er et stort og viktig oppdrag for oss. Oppdraget kommer på et godt tidspunkt, og er kjærkomment både for oss og våre underleverandører, som stort sett er lokale. Vi er godt fornøyde med prosessen som har vært, og samarbeidet med prosjektorganisasjonen i Helse Fonna har vært god. De har vært svært profesjonelle, og noe av det beste vi har vært borti. Nå gleder vi oss til å komme i gang, og fortsette det gode samarbeidet, sier daglig leder Terje Lindstrøm i GL Prosjektservice AS.